Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pratik Mercimek Köftesi Tarifi

Pratik Mercimek Köftesi

Pratik Mercimek Köftesi Tarifi

Pratik Mercimek Köftesi tarifi: Pratik Mercimek Köftesi için gerekli malzemeler nelerdir? Pratik Mercimek Köftesi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pratik Mercimek Köftesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1,5 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 su bardağı köftelik ince bulgur
  • 4,5 su bardağı su
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1/2 adet limon suyu

Pratik Mercimek Köftesi tarifi nasıl yapılır?

  • Mercimekleri bolca yıkama suyu berraklaşıncaya kadar yıkayın. Suyunu iyice süzerek tencereye alın ve üstüne suyunu ekleyin.
  • Kaynamaya başladıktan sonra altını kısın. Kapağını hafif kapatarak ve ara sıra karıştırarak; mercimekler ezilene ve sapsarı kıvamlı bir hal alıncaya kadar güzelce pişirin. Bu aşamada biraz da suyu kalmış olmalı.
  • Tuzunu ekleyin, karıştırın ve ocağın altını kapatın. Bulguru ekleyin güzelce karıştırarak soğumaya ve dinlenmeye alın.
  • Ayrı bir tencerede yağı hafif kızdırın, olabildiğince minik doğranmış soğanları ekleyin pembeleşinceye kadar güzelce kavurun.
  • Salçaları ekleyerek kokusu çıkıncaya kadar kavurmaya devam edin. Baharatları da ekleyin. Baharatları da ekleyin.
  • Hazırlanan salçalı sosu soğuyan mercimek ve bulgur karışımının içine ekleyin ve güzelce karıştırarak bir süre daha dinlendirin.
  • İçine limon suyu, minik minik doğranmış maydanoz gerekirse ekstra zeytinyağı ekleyerek güzelce yoğurun. Dilediğiniz şekli vererek servis tabağına alın. Afiyet olsun.

Pratik Mercimek Köftesi tarifinin püf noktası nedir?

Mercimek köftelerinin çok kuru yada cıvık olmaması için su oranına çok dikkat edin. Şekil verirken elinizi zeytinyağına bularsanız daha pürüzsüz ve parlak kıvamda olurlar. Dilerseniz çanak şeklinde yapıp içerisini marul ve nar ile doldurarak servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025