Pratik Mantı Tarifi
Pratik Mantı tarifi: Pratik Mantı için gerekli malzemeler nelerdir? Pratik Mantı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Pratik Mantı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Mantılar İçin:
- 6 adet milföy hamuru
- 150 gram kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Üzeri İçin:
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 çay kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1/2 çay bardağı su
Pratik Mantı tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle bir kaba kıymayı, rendelenmiş soğanı ve baharatları koyarak karıştırıyoruz.
- Ardından çok az un yardımı ile hafifçe açtığımız milföy hamurunu 12 parçaya kesip iç harcından koyup mantı şeklinde kapatıyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz. Mantılarımız pişerken bir tavaya zeytinyağımızı koyup ısıtıyoruz.
- Salça ve baharatları ekleyip hafifçe kavuruyoruz. Yarım çay bardağı su katarak salçamızı incelttikten sonra ocağı kapatıyoruz.
- Pişen milföylerimizin üzerine önce yoğurt ekleyip salçalı sosumuzdan dökerek yemeye hazır hale getiriyoruz. Afiyet olsun.