Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pratik Mantı Tarifi

Pratik Mantı

Pratik Mantı Tarifi

Pratik Mantı tarifi: Pratik Mantı için gerekli malzemeler nelerdir? Pratik Mantı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pratik Mantı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Mantılar İçin:

  • 6 adet milföy hamuru
  • 150 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Üzeri İçin:

  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1/2 çay bardağı su

Pratik Mantı tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle bir kaba kıymayı, rendelenmiş soğanı ve baharatları koyarak karıştırıyoruz.
  • Ardından çok az un yardımı ile hafifçe açtığımız milföy hamurunu 12 parçaya kesip iç harcından koyup mantı şeklinde kapatıyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz. Mantılarımız pişerken bir tavaya zeytinyağımızı koyup ısıtıyoruz.
  • Salça ve baharatları ekleyip hafifçe kavuruyoruz. Yarım çay bardağı su katarak salçamızı incelttikten sonra ocağı kapatıyoruz.
  • Pişen milföylerimizin üzerine önce yoğurt ekleyip salçalı sosumuzdan dökerek yemeye hazır hale getiriyoruz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025