Pratik Kısır Tarifi
Pratik Kısır tarifi: Pratik Kısır için gerekli malzemeler nelerdir? Pratik Kısır nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Pratik Kısır yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1,5 su bardağı kısırlık bulgur
- 2 su bardağı sıcak su
- 2 diş sarımsak
- 1 adet orta boy soğan
- 6-7 yaprak kıvırcık marul
- 1/3 demet taze nane
- 1/3 demet taze reyhan otu
- 1/2 demet maydanoz
- 10 adet kornişon turşu
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 adet limon
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
Pratik Kısır tarifi nasıl yapılır?
- Bulgur bir kaba alınır ve içine kaynamış su ilave edilir. Ben bu esnada tuzunu da katın. Daha sonra üzerine bir tepsi kapatılır. (Salçalar ev yapımı ise tuz oranına göre ekleme yapın. Sizin salçanız fazla tuzluysa hiç koymaya da bilirsiniz.)
- 10 dakika kadar dinlendikten sonra minik küpler halinde doğranmış soğanı ve rende sarımsağı bulgurun içine ilave ederek iyice karıştırılır ve sıcağında pişmeye bırakılır.
- Yeşillikler yıkanıp kurutulduktan sonra ince ince doğranır. (Yeşil soğanda çok yakışıyor arzuya göre ekleme yapılabilir.)
- Suyunu iyice çeken ve yumuşayan bulgura salçalar ilave edilerek karıştırılır. Limonu, nar ekşisi, zeytinyağı ve baharatları da eklenerek yoğurulur. Biz bu kısımda ellerimizden yardım alıyoruz.
- Yeşillikler ve doğranmış turşu ilave edilerek ezmeden kaşıkla karıştırılır ve servis tabağına alınır. Afiyet olsun.
Pratik Kısır tarifinin püf noktası nedir?
Sarımsak ve soğan çiğden eklenir ama muhakkak sıcak bulgura ekliyoruz. Bu esnada sıcağı ile pişiyor.