Pratik Kısır Tarifi
Pratik Kısır tarifi: Pratik Kısır için gerekli malzemeler nelerdir? Pratik Kısır nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Pratik Kısır yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 350 gram  ince bulgur (2-2,5 su bardağı)
- 1 adet  büyük boy kuru soğan
- 2 diş  sarımsak
- 1,5 su bardağı  kaynar su
- 2 yemek kaşığı  domates salçası
- 1,5 yemek kaşığı  biber salçası
- 2 tatlı kaşığı  kuru nane
- 2 tatlı kaşığı  kuru reyhan
- 1 çay kaşığı  karabiber
- 1 tatlı kaşığı  pul biber
- 1 tatlı kaşığı  tuz
- 2 adet  limonun suyu
- 1/2 demet  maydanoz
- 1/2 demet  nane
- 6-7 dal  taze soğan
- 1/4 demet  reyhan
- 3-4 yemek kaşığı  zeytinyağı
- 3-4 yemek kaşığı  nar ekşisi
- 1/2 su bardağı  ceviz
Pratik Kısır tarifi nasıl yapılır?
- Soğanları küp küp doğrayın ve zeytinyağında öldürün.
- İçerisine salçaları da katıp kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin. Limon suyunu, kuru baharatları ve sarımsağı da ekleyin.
- İnce bulguru ekleyip bulgur renk alana kadar karıştırın, ocağın altını kapatın. Üzerine kaynar suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatın ve 10 dakika demlemeye bırakın.
- Bu sırada bir kaseye taze maydanoz, reyhan, nane ve taze soğanı doğrayın.
- Pişen bulgura doğradığınız tüm malzemeleri ve biraz daha zeytinyağı ekleyin. En son üzerine nar ekşisi ve isterseniz ceviz ekleyip servis edin. Afiyet olsun.
Pratik Kısır tarifinin püf noktası nedir?
Salçayı, kokusu çıkana kadar kavurmanız önemli. Demlemek için çok fazla su eklemeyin. Ocaktan alıp az suyla, kapağı kapalı olarak 10 dakika demlemeniz yeterli olacaktır.