Pratik Kereviz Dolması Tarifi
Pratik Kereviz Dolması tarifi: Pratik Kereviz Dolması için gerekli malzemeler nelerdir? Pratik Kereviz Dolması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 adet
Pratik Kereviz Dolması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet büyük boy kereviz
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 adet kuru soğan
- 1 adet havuç
- 4-5 dal kereviz sapı
- 3/4 su bardağı pirinç
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1/2 çay kaşığı zerdeçal
- 1/2 çay kaşığı yenibahar
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1/2 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet limonun suyu
- 1,5 su bardağı su
Pratik Kereviz Dolması tarifi nasıl yapılır?
- Pirinçler 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş ılık suda yarım saat bekletilir, yıkanır ve süzülür.
- Isınmış tavada zeytinyağı ile küp küp kesilmiş soğan, ardından havuç ve kereviz sapları sotelenir. Pirinç, tuz, şeker ve baharatlar ilave edilip sotelemeye devam edilir.
- 1 bardak su eklenip kapağı kapatılıp pirinçler diri kalacak şekilde pişirilir. Limon suyu eklenip karıştırılır.
- Kerevizler soyulur ve kararmamaları için limonlu suda bekletilir. Tepe kısmı kesilir. Küt uçlu bir bıçakla veya patlıcan oyma aparatıyla iç kısımları çıkarılır.
- Kerevizlerin içine çay kaşığının ucuyla tuz serpilir. Dolma içiyle doldurulur, tepe kısmı yerleştirilir.
- Tencerenin tabanına 2 yemek kaşığı zeytinyağı eklenip kerevizler yerleştirilir. Üzerine tabak kapatılıp 1/2 su bardağı su eklenir. Tencere kapağı kapatılır.
- Önce yüksek sonra kısık ateşte kereviz yumuşayana kadar pişirilir. Ilınınca servis tabağına alınır. Arzuya göre kırmızı toz biber ve zeytinyağı ocakta ısıtılır. Kerevizlerin üzerine gezdirilerek servis edilir. Afiyet olsun.