Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pratik Kayseri Yağlaması Tarifi

Pratik Kayseri Yağlaması

Pratik Kayseri Yağlaması Tarifi

Pratik Kayseri Yağlaması tarifi: Pratik Kayseri Yağlaması için gerekli malzemeler nelerdir? Pratik Kayseri Yağlaması nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pratik Kayseri Yağlaması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 12 adet lavaş
  • 350 gram kıyma (arzuya göre dana/kuzu karışık)
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet yeşil sivri biber
  • 6 adet orta boy domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 silme tatlı kaşığı karabiber
  • 1 silme tatlı kaşığı pul biber
  • 1,5 su bardağı su

Pratik Kayseri Yağlaması tarifi nasıl yapılır?

  • Kıyma kavrulur, tereyağ konularak eritilir, sonra minik minik doğranmış kuru soğan ilave edilerek kavrulur. Sivri biber konularak 2-3 dakika daha karıştırılır.
  • Minik doğranan domates ilave edilerek biraz ölene kadar pişirilir. Salçalar ve diğer malzemeleri karıştırıp salçalar eriyene kadar pişirilir.
  • Suyu da ilave edilerek 2 dakika kadar kaynatılır kapatılır. Hazır lavaşları tek tek ayrı bir tavada alt üst hafif pişirip 1 lavaş üstüne harç konulur, tekrar lavaş üstüne harç konularak işlem tamamlanır.
  • Harç biraz sulu olmalı ki lavaşların her yerine rahatça dağılsın. Yanında yoğurt ile servis edilir. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025