Pratik Kabak Tarator Tarifi
Pratik Kabak Tarator tarifi: Pratik Kabak Tarator için gerekli malzemeler nelerdir? Pratik Kabak Tarator nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 porsiyon
Pratik Kabak Tarator yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tarator için:
- 4 adet kabak
- 12 tepeleme yemek kaşığı yoğurt (her bir kabak için ortalama 3 yemek kaşığı olarak düşünün)
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı mayonez (süzme yoğurdunuz varsa o da olur, amaç kıvamı biraz daha yoğun hale getirmek)
- 1 çay bardağı ceviz içi
- 1 tepeleme tatlı kaşığı tuz
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
Üstüne yağ kızdırmak isterseniz:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Pratik Kabak Tarator tarifi nasıl yapılır?
- Kabakları güzelce yıkayın, kabuklarını soyun.
- Kabakları rendenin kalın kısmı ile rendeleyin.
- Tavaya yağı koyun. Tavanızı ısıtmaya başlayın.
- Rendelediğiniz kabakların suyunu güzelce sıkarak tavaya ekleyin.
- Kabakları 9-10 dakika kadar orta ateşte soteleyin.
- Tavanın altını kapatıp kabakları soğutmaya bırakın. Yoğurdu güzelce karıştırın.
- İçine tuzunu, mayonezini, rendelediğiniz sarımsakları ekleyin.
- En son sotelenen kabağı ekleyin, iyice karıştırın.
- Küçük bir tavaya tereyağını koyun, erimeye başladığında toz kırmızı biberi ekleyin.
- Yağı iyice kızdırın. Taratoru koyduğunuz tabağa yağı gezdirin. Afiyet olsun.
Pratik Kabak Tarator tarifinin püf noktası nedir?
Sotelenen kabağın en az 15-20 dakika soğuması gerekiyor. Eğer soğutmadan yoğurtlu karışıma eklerseniz yoğurdunuz kesilir, taratorunuz ekşi olur. Kabakları sotelerken asla içine tuz atmayın, kabağın içindeki su oranı çok fazla, eğer sotelerken tuzunu eklerseniz, suyunu salacaktır, Bu da taratorun sulu olmasına neden olur.