Pratik Islak Kek Tarifi
Pratik Islak Kek tarifi: Pratik Islak Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Pratik Islak Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 dilim
Pratik Islak Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet yumurta
- 1.5 su bardağı toz şeker (1,5 su bardağı)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 2 paket kabartma tozu
- 2.5 su bardağı un (yaklaşık 2,5 su bardağı)
- 3 tepeleme yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı süt (yaklaşık 2 su bardağı)
- 1 çay bardağı sıvı yağ (ya da zeytinyağı)
- 1 çay bardağı şeker
- 1 silme yemek kaşığı dark kakao
Pratik Islak Kek tarifi nasıl yapılır?
- Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.
- Süt ve sıvı yağ ekliyoruz. Kakao, un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip, karıştırıyoruz.
- Unu kontrollü ekleyin yumurtaların büyüklüğüne göre ekliyoruz.
- Yağlanmış borcama döküp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.
- Sosu için tüm malzemeleri tencerede kaynayana kadar karıştırıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
- Kekimiz fırından çıktıktan sonra ilk sıcaklığı geçince soğuyan sosu kekimizin üzerinde gezdiriyoruz. 1-2 saat dinlendirip servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Pratik Islak Kek tarifinin püf noktası nedir?
Kek veya sos mutlaka soğumuş olmalı, yoksa tatlımız hamur olur.