Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pratik Islak Kek Tarifi

Pratik Islak Kek

Pratik Islak Kek Tarifi

Pratik Islak Kek tarifi: Pratik Islak Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Pratik Islak Kek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pratik Islak Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 adet yumurta
  • 1.5 su bardağı toz şeker (1,5 su bardağı)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 2 paket kabartma tozu
  • 2.5 su bardağı un (yaklaşık 2,5 su bardağı)
  • 3 tepeleme yemek kaşığı kakao
  • 2 su bardağı süt (yaklaşık 2 su bardağı)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (ya da zeytinyağı)
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 silme yemek kaşığı dark kakao

Pratik Islak Kek tarifi nasıl yapılır?

  • Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.
  • Süt ve sıvı yağ ekliyoruz. Kakao, un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip, karıştırıyoruz.
  • Unu kontrollü ekleyin yumurtaların büyüklüğüne göre ekliyoruz.
  • Yağlanmış borcama döküp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.
  • Sosu için tüm malzemeleri tencerede kaynayana kadar karıştırıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
  • Kekimiz fırından çıktıktan sonra ilk sıcaklığı geçince soğuyan sosu kekimizin üzerinde gezdiriyoruz. 1-2 saat dinlendirip servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Pratik Islak Kek tarifinin püf noktası nedir?

Kek veya sos mutlaka soğumuş olmalı, yoksa tatlımız hamur olur.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025