Pratik Hünkar Beğendi Tarifi
Pratik Hünkar Beğendi tarifi: Pratik Hünkar Beğendi için gerekli malzemeler nelerdir? Pratik Hünkar Beğendi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
60 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 kişilik
Pratik Hünkar Beğendi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Et İçin:
- 400 gram kuzu eti
- 1 adet soğan
- 3 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- 2 adet domates
- 2 diş sarımsak
- 20 gram tereyağı (1 yemek kaşığı)
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 35 gram biber salçası (1 yemek kaşığı)
Püre İçin:
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 4 adet köz patlıcan
- 500 mililitre süt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 adet soğan
- 1 adet defne yaprağı
- 1 adet karanfil
- 1 su bardağı kaşar peyniri
- 1/3 çay kaşığı toz muskat
Pratik Hünkar Beğendi tarifi nasıl yapılır?
- Soğanın, sarımsakların ve domateslerin kabuklarını soyup yemeklik doğrayın. Tencereye zeytinyağı ve tereyağı koyup ısıtın. Sonra eti ilave edip kavurun.
- Et suyunu çekince sarımsak, soğan, yeşil biber ve kırmızı biberi ekleyin.
- Onlarla da biraz kavrulunca domatesleri ve biber salçasını ekleyin.
- Daha sonra bir bardak sıcak su koyup tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte pişirin.
- Patlıcanları fırında közleyin, soğuyunca kabuklarını soyun ve ince ince kıyın.
- Tereyağını bir tencerede eritin, unu ilave edip kavurun.
- Kavrulan unu ateşten alın, sütü azar azar ekleyin ve eklerken hızlıca karıştırın. Homojen bir sos elde ettiğinizde bütün soğanı, karanfili, defne yaprağını sosa ekleyin.
- Tekrar ateşe koyup kıvam almasını sağlayın. Patlıcanları ekleyin ve biraz daha karıştırın. Kaşar peyniri, tuz, karabiber ve muskatı ekleyip son kez karıştırıp ocağı kapatın.
- Servis tabağına önce patlıcanlı beşamel sostan, üzerine de etten koyun ve servis yapın. Arzu ederseniz yanına kapya biber közleyebilirsiniz. Afiyet olsun.