Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pratik Güllaç Tarifi

Pratik Güllaç

Pratik Güllaç Tarifi

Pratik Güllaç tarifi: Pratik Güllaç için gerekli malzemeler nelerdir? Pratik Güllaç nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pratik Güllaç yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 100 gram güllaç yaprağı
  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilin
  • 1 kase ceviz

Pratik Güllaç tarifi nasıl yapılır?

  • Şerbeti için sütü, şekeri ve vanilini bir tencereye alıp şeker eriyene kadar ısıtıyoruz. Çok sıcak olmamalı, ılık olmalı.
  • Borcam kasesine önce biraz sütlü karışım, sonra da yaprağı koyuyoruz. Her katta sütlemeyi unutmayalım.
  • Yaprakların yarısına geldiğimizde cevizi ekliyoruz.
  • Kalan yaprakları aynı işlemle ekliyoruz.
  • Üzerini dilediğiniz gibi süsleyin. Buzdolabında 1 gece bekletmek iyi olacaktır ama 3-4 saat dinlendirip de yiyebilirsiniz. Afiyet olsun!

Pratik Güllaç tarifinin püf noktası nedir?

Şerbetinize dilerseniz gül suyu ekleyebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025