Pratik Güllaç Tarifi
Pratik Güllaç tarifi: Pratik Güllaç için gerekli malzemeler nelerdir? Pratik Güllaç nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
5 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Pratik Güllaç yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 10 yaprak güllaç yaprağı
- 1,5 litre süt
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 avuç ceviz içi
- 2 yemek kaşığı gül suyu (isteğe göre)
- 1 avuç çilek
- 1 tutam toz antep fıstığı
Pratik Güllaç tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle süt ve şekeri tencereye alarak ısıtıyoruz.
- Süt kaynar olursa tatlınız hamur olur o nedenle el yakmayacak şekilde olmalı sonra güllacı tepsiye diziyoruz.
- Güllaç yaprağının parlak kısmı üste gelecek şekilde derince bir tepsiye koyuyoruz.
- Üzerine her yanı ıslanacak şekilde bir iki kepçe süt döküyoruz.
- Beş güllaç yaprağı için aynı işlemi tekrarlayalım ve 5. katı da ıslattıktan sonra bu kata ceviz serpelim ve üzerine diğer güllaç yapraklarını aynı şekilde ıslatarak serelim.
- Tatlıyı buz dolabında en az iki saat bekletelim.
- En az 2-3 saat dinlendirdikten sonra üzerini isteğe göre süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Pratik Güllaç tarifinin püf noktası nedir?
Süt mutlaka ılık olmalı.