Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pratik Güllaç Tarifi

Pratik Güllaç

Pratik Güllaç Tarifi

Pratik Güllaç tarifi: Pratik Güllaç için gerekli malzemeler nelerdir? Pratik Güllaç nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pratik Güllaç yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 10 yaprak güllaç yaprağı
  • 1,5 litre süt
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 avuç ceviz içi
  • 2 yemek kaşığı gül suyu (isteğe göre)
  • 1 avuç çilek
  • 1 tutam toz antep fıstığı

Pratik Güllaç tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle süt ve şekeri tencereye alarak ısıtıyoruz.
  • Süt kaynar olursa tatlınız hamur olur o nedenle el yakmayacak şekilde olmalı sonra güllacı tepsiye diziyoruz.
  • Güllaç yaprağının parlak kısmı üste gelecek şekilde derince bir tepsiye koyuyoruz.
  • Üzerine her yanı ıslanacak şekilde bir iki kepçe süt döküyoruz.
  • Beş güllaç yaprağı için aynı işlemi tekrarlayalım ve 5. katı da ıslattıktan sonra bu kata ceviz serpelim ve üzerine diğer güllaç yapraklarını aynı şekilde ıslatarak serelim.
  • Tatlıyı buz dolabında en az iki saat bekletelim.
  • En az 2-3 saat dinlendirdikten sonra üzerini isteğe göre süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Pratik Güllaç tarifinin püf noktası nedir?

Süt mutlaka ılık olmalı.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025