Pratik Fırın Sütlaç Tarifi
Pratik Fırın Sütlaç tarifi: Pratik Fırın Sütlaç için gerekli malzemeler nelerdir? Pratik Fırın Sütlaç nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 porsiyon
Pratik Fırın Sütlaç yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 5 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı haşlanmış pirinç
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası
- 2 su bardağı su
- 1 paket vanilin
Pratik Fırın Sütlaç tarifi nasıl yapılır?
- Soğuk süt ve toz şekeri geniş bir tencereye alın. Bir çırpma teliyle toz şeker eriyene kadar karıştırdıktan sonra ocağa alın.
- Kısık ateşte kaynamaya bırakın.
- Bol suda yıkadığınız pirinçleri; ayrı bir tencerede, orta ateşte suyunu çekene kadar haşlayın.
- Vanilini toz şeker eriğinde süte ekleyin.
- Haşlanan pirinçleri ocaktan alın.
- 1-2 dakika kadar kaynayan şekerli süte haşlanmış pirinçleri ilave edin.
- Yumurta sarısını, buğday nişastası ve su ilavesiyle ayrı bir kabın içerisine alın.
- Pürüssüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
- Yumurta sarısının kesilmemesi için; kısık ateşte kaynamakta olan süt karışımından alıp nişastalı karışımı ılıştırın.
- Hazırladığınız yumurta sarılı karışımı sütlaç tenceresine azar azar katıp hızlıca karıştırın.
- Kıvam alan sütlacı, ısıya dayanıklı porsiyonluk güveç kaplarına eşit ölçüde boşaltın.
- Sütlaç kaselerini, derin bir fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Kapların yarısına gelecek kadar soğuk suyu, sütlaçlara değdirmeden tepsiye alın.
- Fırına verdiğiniz sütlaçları, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 12-15 dakika kadar pişirin. (Tepsinizi fırınınızın en üst gözüne yerleştirin)
- Fırından bir mutfak eldiveni yardımıyla çıkardığınız sütlaç kaselerini, oda ısısında soğuttuktan sonra buzdolabına kaldırın. Soğuttuktan sonra sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun.
Pratik Fırın Sütlaç tarifinin püf noktası nedir?
Pişirme işlemini, alüminyum folyodan hazırlanan ısıya dayanıklı porsiyonluk kaplarda da gerçekleştirebilirsiniz. Fırın tepsisine ısıya dayanıklı pişirme kaplarının yarısını geçmeyecek kadar su eklemeye özen gösterin. Fırında pişirme işlemi esnasında kaynamakta olan suyun sütlaçların üzerine değmemesi oldukça önemli. Fırının ızgara bölümünü çalıştırabilirsiniz.