Pratik Elmalı Tart Tarifi
Pratik Elmalı Tart tarifi: Pratik Elmalı Tart için gerekli malzemeler nelerdir? Pratik Elmalı Tart nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Pratik Elmalı Tart yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 150 gram tereyağı
- 1 çimdik tuz
- 3 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilin
- 5 adet kırmızı elma
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 4 yemek kaşığı toz şeker
Pratik Elmalı Tart tarifi nasıl yapılır?
- Tereyağı, yumurta, vanilin, tuz ve 1 yemek kaşığı şekeri bir kapta karıştırın. Ardından unu azar azar ekleyerek yoğurun. Hamuru dinlendirmeye bırakın.
- Yapışmaması için tereyağı ile tart kabınızı yağlayın. Yağlı kağıt üzerinde ya da unladığınız tezgahta, hamurunuzu açın. Açtığınız hamuru tart kabına yerleştirin, kenardaki fazlalıkları alın.
- Fazla hamuru daha sonra kullanılmak üzere saklayın. Tart kabındaki hamurda çatal yardımıyla ufak delikler açın.
- Hamuru önceden ısıtılmış fırında 160 derecede 15-20 dakika kontrollü olarak pişirin.
- Elmaları yıkayarak kabuklarını soyun. Rendenin iri kısmı ile rendeleyin. Bir tavada tarçın, elma ve 3 yemek kaşığı toz şekeri elmaların rengi dönene ve suyunu çekene kadar pişirin.
- Fırından çıkardığınız tartın soğumasını bekleyin. Hazırladığınız elmalı iç harcı tartın içine doldurun.
- Daha sonra kullanılmak için kenara ayırdığınız hamuru alın ve yuvarlak olacak biçimde açın. Bıçakla 2 santimetre olacak şekilde şeritler kesin.
- Şeritleri boşluk bırakarak tartın üzerine yerleştirin. Kafes görüntüsü verin. Yumurta sarısını fırça yardımı ile kafesin üzerine sürün.
- Tartı 15-20 dakika daha fırında 150 derecede pişirin. Afiyet olsun.
Pratik Elmalı Tart tarifinin püf noktası nedir?
Fırınların performanslarındaki değişiklik sebebiyle kontrollü pişirilmelidir.