Pratik Ekmek Tarifi
Pratik Ekmek tarifi: Pratik Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Pratik Ekmek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
42 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
9 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 adet
Pratik Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Ön Maya İçin:
- 250 gram un (2 su bardağı)
- 250 mililitre su
- 1/2 çay kaşığı maya
Hamur İçin:
- 500 gram un (4 su bardağı)
- 250 mililitre su
- 1,5 tatlı kaşığı instant maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
Pratik Ekmek tarifi nasıl yapılır?
- Ön maya için gereken malzemeler tahta kaşıkla karıştırılır ve üzeri kapatılır. 12 saat oda sıcaklığında bekletilir.
- Ana hamur için su bir kaba alınır, üzerine ön maya eklenir. Ardından toz maya, un ve tuz eklenip karıştırılır. Yumuşak özlü bir hamur yoğurulur ve 45 dakika mayalandırılır.
- Mayası gelince bastırılarak havası alınır. Hamur 4 eşit parçaya bölünüp bezelenir, bu şekilde de 15 dakika bekletilir.
- Bezelere ekmek şekli verilir ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirilir. Üstleri kapatılıp bu şekilde de 45 dakika tepside bekletilir.
- Tepsi mayası gelen ekmeklerin üzeri jilet ile derin bir şekilde çizilir.
- Fırın önceden 250 derecede ısıtılır, fırına dayanıklı bir kaba buhar yapması için su doldurulur. Ekmekler kabarıp üzerleri yeterince kızarıncaya kadar pişirilir.
- Ekmekler ilk çıktığında üzerlerini mutfak bezi ile 15 dakika örtün. Afiyet olsun.
Pratik Ekmek tarifinin püf noktası nedir?
Ekmekleri derin kesin.