Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pratik Ekmek Tarifi

Pratik Ekmek

Pratik Ekmek Tarifi

Pratik Ekmek tarifi: Pratik Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Pratik Ekmek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pratik Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Ön Maya İçin:

  • 250 gram un (2 su bardağı)
  • 250 mililitre su
  • 1/2 çay kaşığı maya

Hamur İçin:

  • 500 gram un (4 su bardağı)
  • 250 mililitre su
  • 1,5 tatlı kaşığı instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Pratik Ekmek tarifi nasıl yapılır?

  • Ön maya için gereken malzemeler tahta kaşıkla karıştırılır ve üzeri kapatılır. 12 saat oda sıcaklığında bekletilir.
  • Ana hamur için su bir kaba alınır, üzerine ön maya eklenir. Ardından toz maya, un ve tuz eklenip karıştırılır. Yumuşak özlü bir hamur yoğurulur ve 45 dakika mayalandırılır.
  • Mayası gelince bastırılarak havası alınır. Hamur 4 eşit parçaya bölünüp bezelenir, bu şekilde de 15 dakika bekletilir.
  • Bezelere ekmek şekli verilir ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirilir. Üstleri kapatılıp bu şekilde de 45 dakika tepside bekletilir.
  • Tepsi mayası gelen ekmeklerin üzeri jilet ile derin bir şekilde çizilir.
  • Fırın önceden 250 derecede ısıtılır, fırına dayanıklı bir kaba buhar yapması için su doldurulur. Ekmekler kabarıp üzerleri yeterince kızarıncaya kadar pişirilir.
  • Ekmekler ilk çıktığında üzerlerini mutfak bezi ile 15 dakika örtün. Afiyet olsun.

Pratik Ekmek tarifinin püf noktası nedir?

Ekmekleri derin kesin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025