Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pratik Çökertme Kebabı Tarifi

Pratik Çökertme Kebabı

Pratik Çökertme Kebabı Tarifi

Pratik Çökertme Kebabı tarifi: Pratik Çökertme Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Pratik Çökertme Kebabı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pratik Çökertme Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 adet patates
  • 500 gram biftek
  • 2 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 100 gram tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Pratik Çökertme Kebabı tarifi nasıl yapılır?

  • Etlerimizi jülyen şekilde kesip, 2 yemek kaşığı zeytin yağı, 1 adet rendelenmiş soğan suyu, 2 tatlı kaşığı tuz, 2 diş sarımsak rendesi, 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber, 1 tatlı kaşığı karabiber ekleyerek 20 dakika marinasyona alıyoruz .
  • Patateslerimiz ince şeritler halinde doğrayıp, tuzlu suda diğer malzemelerimiz hazır olana kadar 20 dakika kadar bekletiyoruz.
  • Marinasyon ve patates çıtırlaştırma işlemleri tamamlandıktan sonra etlerimizi süzmeden marine ettiğimiz malzemelerde birlikte tavaya alıyoruz, orta ateşte pişirmeye başlıyoruz.
  • Etin sertliğine göre gerekirse azar azar su ilave ederek yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz. Etler pişmeye yakın 1 tatlı kaşığı pul biber ilave ediyoruz.
  • Etlerimiz tavada pişerken sosu için 2 adet domatesi rendeleyip, 1 tutam tuz, 1 tutam karabiber ve 1 tutam kırımızı toz biber ilave ederek ocakta pişmeye bırakıyoruz.
  • Patateslerimizi süzüp, kağıt havluyla kuruladıktan sonra, önceden ısıtılmış kızartma yağına atıp, renk alana kadar yaklaşık 10 dakika kızartıyoruz.
  • Tüm ürünlerimiz çıkmaya yakın iken ayrı bir tavada 100 gram tereyağı eritiyoruz.
  • Sunum aşamasında alt kısıma kızarmış patateslerimizi, üzerine miktarı arzuya göre olacak şekilde çırpılmış yoğurdumuzu koyuyoruz.
  • Etlerimizi de yoğurdun üzerine koyduktan sonra önce domates sosunu daha sonra eritilmiş tereyağını ilave edip servise hazırlıyoruz. Afiyet olsun.

Pratik Çökertme Kebabı tarifinin püf noktası nedir?

Etlerin lokum gibi olması için marinasyon sürecini uzatabilirsiniz. Domatesler renk vermiyorsa sosa az miktarda salça ekleyebilirsiniz Salça eklenmesi durumunda sos az su alabilir. Baharatları damak tadınıza göre verebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025