Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pratik Çerkez Tavuğu Tarifi

Pratik Çerkez Tavuğu

Pratik Çerkez Tavuğu Tarifi

Pratik Çerkez Tavuğu tarifi: Pratik Çerkez Tavuğu için gerekli malzemeler nelerdir? Pratik Çerkez Tavuğu nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pratik Çerkez Tavuğu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 gram tavuk but eti (derili, kemikli)
  • 1/2 adet kuru soğan
  • 2 dilim limon
  • 6 adet tane karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 litre su
  • 1,5 su bardağı ceviz
  • 7 dilim bayat ekmek içi
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı toz kişniş
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1/2 su bardağı ceviz içi (üzeri için)
  • 2 çay kaşığı toz kırmızı biber

Pratik Çerkez Tavuğu tarifi nasıl yapılır?

  • Tavuk, soğan, limon, 1 tatlı kaşığı tuz ve karabiberi 1 litre suda 40 dakika haşlayın.
  • Tavukları süzüp suyunu ayırın. Eti tiftikleyin.
  • 1,5 su bardağı ceviz, ekmek içi ve sarımsakları blendera alın. Süzdüğünüz tavuk suyundan 2 su bardağı kadarını blendera ekleyin ve çektirin.
  • Karışıma toz kişniş ve tuz ekleyin. İhtiyaç halinde tavuk suyu eklemesi yapabilirsiniz.
  • Tiftiklediğiniz tavuk etini karışıma ekleyin ve karıştırın.
  • Küçük bir sos tavasına zeytinyağı alıp kızdırın. Yarım su bardağı cevizi ve toz kırmızı biberi ekleyin.
  • Servis tabağına tavuklu karışımı alın. Hazırladığınız sosu üzerine gezdirerek servis edin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025