Pratik Çerkez Tavuğu Tarifi
Pratik Çerkez Tavuğu tarifi: Pratik Çerkez Tavuğu için gerekli malzemeler nelerdir? Pratik Çerkez Tavuğu nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Pratik Çerkez Tavuğu yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram tavuk but eti (derili, kemikli)
- 1/2 adet kuru soğan
- 2 dilim limon
- 6 adet tane karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 litre su
- 1,5 su bardağı ceviz
- 7 dilim bayat ekmek içi
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı toz kişniş
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1/2 su bardağı ceviz içi (üzeri için)
- 2 çay kaşığı toz kırmızı biber
Pratik Çerkez Tavuğu tarifi nasıl yapılır?
- Tavuk, soğan, limon, 1 tatlı kaşığı tuz ve karabiberi 1 litre suda 40 dakika haşlayın.
- Tavukları süzüp suyunu ayırın. Eti tiftikleyin.
- 1,5 su bardağı ceviz, ekmek içi ve sarımsakları blendera alın. Süzdüğünüz tavuk suyundan 2 su bardağı kadarını blendera ekleyin ve çektirin.
- Karışıma toz kişniş ve tuz ekleyin. İhtiyaç halinde tavuk suyu eklemesi yapabilirsiniz.
- Tiftiklediğiniz tavuk etini karışıma ekleyin ve karıştırın.
- Küçük bir sos tavasına zeytinyağı alıp kızdırın. Yarım su bardağı cevizi ve toz kırmızı biberi ekleyin.
- Servis tabağına tavuklu karışımı alın. Hazırladığınız sosu üzerine gezdirerek servis edin. Afiyet olsun.