Pratik Boşnak Mantısı Tarifi
Pratik Boşnak Mantısı tarifi: Pratik Boşnak Mantısı için gerekli malzemeler nelerdir? Pratik Boşnak Mantısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Pratik Boşnak Mantısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Mantı için:
- 6 adet milföy yaprağı (dikdörtgen şeklinde)
- 100-150 gram kıyma
- 1/2 adet soğan
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı kimyon
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı pul biber
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ (tepsiyi yağlamak için)
- 1 yemek kaşığı (silme) tereyağı (milföyün üzeri için)
Üzeri için:
- 1 kase yoğurt (200 g)
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı (tepeleme) tereyağı
- 1 tatlı kaşığı pul biber
Pratik Boşnak Mantısı tarifi nasıl yapılır?
- Kıymayı bir kase içerisine alın. Soğanı üzerine rendeleyin ve tüm baharatları ekleyip yoğurun.
- Oda sıcaklığında bekleyip hafifçe yumuşamış dikdörtgen milföy hamurunu kesme tahtasına yerleştirin. 8 eşit kare parçaya kesin.
- 1 çay kaşığı kadar kıymalı harçtan kare hamurların içerisine yerleştirin.
- Önce kare hamurun uçlarını birleştirerek kapatın. Ardından elde ettiğiniz mantıyı hafifçe yuvarlayarak şeklini düzeltin.
- Sıvı yağ ile yağladığınız yuvarlak bir tepsi içerisine hazırladığınız mantıları yerleştirin. 48 adet mantı elde edene dek katlama ve yuvarlama aşamalarını tekrar edin.
- Fırına vermeden önce bir fırçayla tereyağını mantıların üzerine sürün. 170 derece fansız fırında 40 dakika pişirin, ardından 180 dereceye çıkarıp fanlı fırında 10 dakika daha pişirin.
- Fırından çıkardıktan sonra 5-10 dakika kadar dinlendirin. Servis etmeden önce sarımsaklı yoğurt ve pul biberle eritilmiş tereyağlı sosunu üzerine gezdirin. Afiyetler olsun!