Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pratik Bisküvili Tavuk Göğsü Tarifi

Pratik Bisküvili Tavuk Göğsü

Pratik Bisküvili Tavuk Göğsü Tarifi

Pratik Bisküvili Tavuk Göğsü tarifi: Pratik Bisküvili Tavuk Göğsü için gerekli malzemeler nelerdir? Pratik Bisküvili Tavuk Göğsü nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pratik Bisküvili Tavuk Göğsü yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Tatlı İçin:

  • 125 gram tereyağı
  • 1 su bardağı un
  • 1 litre süt
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket petibör bisküvi
  • 1 paket kakaolu petibör bisküvi

Üzerini Kaplamak İçin:

  • 1 paket kakaolu petibör bisküvi (rondoda çekilmiş)
  • 1 paket petibör bisküvi (rondoda çekilmiş)

Pratik Bisküvili Tavuk Göğsü tarifi nasıl yapılır?

  • Tereyağını bir tencerede eritin. Unu ekleyip iyice kabarana kadar karıştırın.
  • Çırpıcıyla sürekli karıştırarak sütü tencereye ekleyin.
  • Şekeri ekleyip kaynayana kadar karıştırarak pişirin. Kaynadıktan sonra vanilini ekleyin. Karıştırıp ocaktan alın.
  • Bir borcam veya fırın kabının dibine sade petibörleri dizin. Üzerlerinde kepçe yardımıyla muhallebiden bir katman dökün ve kakaolu petibörleri üzerine dizin. Bu işlemi, malzemeler bitene kadar tekrarlayın.
  • En üstteki muhallebi katmanına, rondodan çekilmiş petibörleri, sırayla çapraz şeritler halinde ekleyin.
  • Buzdolabında 4 saat dinlendirip servis edebilirsiniz. Afiyetler olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025