Pratik Bisküvili Tavuk Göğsü Tarifi
Pratik Bisküvili Tavuk Göğsü tarifi: Pratik Bisküvili Tavuk Göğsü için gerekli malzemeler nelerdir? Pratik Bisküvili Tavuk Göğsü nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Pratik Bisküvili Tavuk Göğsü yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tatlı İçin:
- 125 gram tereyağı
- 1 su bardağı un
- 1 litre süt
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilin
- 1 paket petibör bisküvi
- 1 paket kakaolu petibör bisküvi
Üzerini Kaplamak İçin:
- 1 paket kakaolu petibör bisküvi (rondoda çekilmiş)
- 1 paket petibör bisküvi (rondoda çekilmiş)
Pratik Bisküvili Tavuk Göğsü tarifi nasıl yapılır?
- Tereyağını bir tencerede eritin. Unu ekleyip iyice kabarana kadar karıştırın.
- Çırpıcıyla sürekli karıştırarak sütü tencereye ekleyin.
- Şekeri ekleyip kaynayana kadar karıştırarak pişirin. Kaynadıktan sonra vanilini ekleyin. Karıştırıp ocaktan alın.
- Bir borcam veya fırın kabının dibine sade petibörleri dizin. Üzerlerinde kepçe yardımıyla muhallebiden bir katman dökün ve kakaolu petibörleri üzerine dizin. Bu işlemi, malzemeler bitene kadar tekrarlayın.
- En üstteki muhallebi katmanına, rondodan çekilmiş petibörleri, sırayla çapraz şeritler halinde ekleyin.
- Buzdolabında 4 saat dinlendirip servis edebilirsiniz. Afiyetler olsun!