Pratik Beyti Kebabı Tarifi
Pratik Beyti Kebabı tarifi: Pratik Beyti Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Pratik Beyti Kebabı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Pratik Beyti Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Lavaşlar için:
- 2 adet tandır lavaşı
- 1,5 tatlı kaşığı eritilmiş tereyağı (Lavaşların arasını yağlamak için)
Köftesi için:
- 500 gram kıyma (orta yağlı)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 diş sarımsak
- 4-5 dal maydanoz
Sosu için:
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı (tepeleme) domates salçası
- 2 adet domates (rendelenmiş)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı pul biber
- 1/4 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay bardağı sıcak su
Pratik Beyti Kebabı tarifi nasıl yapılır?
- Beytinin köftesi için derin bir kap alalım. İçine 500 gram kıyma, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber, 1 diş rendelenmiş sarımsak, 4-5 dal ince kıyılmış maydanozu ilave edelim.
- Daha sonra bir parça yoğuralım. Çok fazla yoğurmamıza gerek yok, sadece malzemeler birbirine geçene kadar yoğurmak yeterli olur.
- Hazırladığımız köfte harcını 4 eşit parçaya bölelim ve ince, uzun köfteler elde edip fırın tepsisine dizelim. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirelim.
- Kullanacağımız lavaşları ortadan ikiye keselim ve 4 parça elde edelim. Parçalardan birini tezgaha alıp her iki tarafını da ıslatalım. Daha sonra arka tarafına eritilmiş tereyağı sürüp köfteyi üzerine yerleştirelim.
- Yufkayı köftenin etrafına sarıp rulo yapalım. Yufkanın fazla gelen kısmını ayırdıktan sonra dilimleyelim. Uygun bir fırın kabına yerleştirelim.
- Beytileri hazırladıktan sonra 200 derece fırına gönderelim, yaklaşık 6-7 dakika sadece yufkalar ısınana kadar bekleyip servis edebilirsiniz. Beytiler fırında ısınırken sosunu hazırlayalım.
- Küçük bir tencere alalım. İçine 2 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edelim. Üzerine 1 yemek kaşığı domates salçası ekleyip 1-2 dakika kavuralım.
- Ardından 2 adet rendelenmiş domates, 1 çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı pul biber, çeyrek çay kaşığı karabiber ekledikten sonra 4-5 dakika pişirelim.
- Domatesler piştiğinde yarım çay bardağı da sıcak su ekleyip kaynamasını bekleyelim. 1 dakika kadar kaynatıp ocaktan alalım. Daha pürüzsüz bir kıvamı olsun isterseniz blenderdan geçirmenizi tavsiye ederim.