Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pratik Beyti Kebabı Tarifi

Pratik Beyti Kebabı

Pratik Beyti Kebabı Tarifi

Pratik Beyti Kebabı tarifi: Pratik Beyti Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Pratik Beyti Kebabı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pratik Beyti Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Lavaşlar için:

  • 2 adet tandır lavaşı
  • 1,5 tatlı kaşığı eritilmiş tereyağı (Lavaşların arasını yağlamak için)

Köftesi için:

  • 500 gram kıyma (orta yağlı)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 diş sarımsak
  • 4-5 dal maydanoz

Sosu için:

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı (tepeleme) domates salçası
  • 2 adet domates (rendelenmiş)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı pul biber
  • 1/4 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay bardağı sıcak su

Pratik Beyti Kebabı tarifi nasıl yapılır?

  • Beytinin köftesi için derin bir kap alalım. İçine 500 gram kıyma, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber, 1 diş rendelenmiş sarımsak, 4-5 dal ince kıyılmış maydanozu ilave edelim.
  • Daha sonra bir parça yoğuralım. Çok fazla yoğurmamıza gerek yok, sadece malzemeler birbirine geçene kadar yoğurmak yeterli olur.
  • Hazırladığımız köfte harcını 4 eşit parçaya bölelim ve ince, uzun köfteler elde edip fırın tepsisine dizelim. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirelim.
  • Kullanacağımız lavaşları ortadan ikiye keselim ve 4 parça elde edelim. Parçalardan birini tezgaha alıp her iki tarafını da ıslatalım. Daha sonra arka tarafına eritilmiş tereyağı sürüp köfteyi üzerine yerleştirelim.
  • Yufkayı köftenin etrafına sarıp rulo yapalım. Yufkanın fazla gelen kısmını ayırdıktan sonra dilimleyelim. Uygun bir fırın kabına yerleştirelim.
  • Beytileri hazırladıktan sonra 200 derece fırına gönderelim, yaklaşık 6-7 dakika sadece yufkalar ısınana kadar bekleyip servis edebilirsiniz. Beytiler fırında ısınırken sosunu hazırlayalım.
  • Küçük bir tencere alalım. İçine 2 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edelim. Üzerine 1 yemek kaşığı domates salçası ekleyip 1-2 dakika kavuralım.
  • Ardından 2 adet rendelenmiş domates, 1 çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı pul biber, çeyrek çay kaşığı karabiber ekledikten sonra 4-5 dakika pişirelim.
  • Domatesler piştiğinde yarım çay bardağı da sıcak su ekleyip kaynamasını bekleyelim. 1 dakika kadar kaynatıp ocaktan alalım. Daha pürüzsüz bir kıvamı olsun isterseniz blenderdan geçirmenizi tavsiye ederim.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025