Pratik Bal Kabağı Çorbası Tarifi
Pratik Bal Kabağı Çorbası tarifi: Pratik Bal Kabağı Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Pratik Bal Kabağı Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
35 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 porsiyon
Pratik Bal Kabağı Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 parça balkabağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı soğan
- 1/2 adet kapya biber
- 3 su bardağı et suyu
- 1 çay bardağı krema
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Pratik Bal Kabağı Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak bal kabağı bir tencere soğan ile iyice haşla, çünkü püre haline getirilecek. Haşlama işlemi bittikten sonra bal kabağını blender’ dan çekerken içerisine kapya biber atın ve geçirin fakat haşlarken kullanılan soğanı blender’dan geçirmeyiniz. Eğer çok katı bir kıvamda ise biraz su ekleyebilirsiniz.
- Hazır olan bal kabağını bir kenara alınız ve ayrı bir tencere sıvı yağ ile soğanları kavurunuz.
- Ardından kavurma işlemi bittikten sonra hazırlanan bal kabağı püresini ekleyiniz ve et / tavuk suyunu ilave ederek karıştırınız.
- Çorbanız pişerken katı kıvam almaya başlarsa su ekleyebilirsiniz.
- Kaynamaya başlayan çorbanızın altını kapatın, karabiber, tuz, krema ve dereotunu ekleyip karıştırınız daha sonra krutonları da üzerine ekleyip servis ediniz. Afiyet olsun.
Pratik Bal Kabağı Çorbası tarifinin püf noktası nedir?
Kremayı çorba piştikten sonra eklemelisiniz, çünkü krema pişmez. Blender işleminde balkabağının içine kapya biber ilave ediniz. Çorbanızın suyunu çok iyi ayarlamalısınız, balkabağı dünya çorbasıdır bu yüzden duru olmamalıdır. Opsiyonel olarak balkabığını haşlarken içerisine patates ve havuç ilave edebilirsiniz.