Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Pratik Badem Tatlısı Tarifi

Pratik Badem Tatlısı

Pratik Badem Tatlısı Tarifi

Pratik Badem Tatlısı tarifi: Pratik Badem Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Pratik Badem Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Pratik Badem Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru İçin:

  • 125 gram tereyağı
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 5 yemek kaşığı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 1/2 çay bardağı hindistan cevizi
  • 2-3 su bardağı un (aldığı kadar)

Şerbeti İçin:

  • 2,5 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su

Pratik Badem Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Şerbetini kaynattıktan sonra 10 dakika daha tutup, altını kapatın ve soğutun.
  • Hamur malzemeleri için tüm malzemeleri kaba alın ve ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve uzunlamasına yuvarlayın uçlarını düzeltin.
  • Yağlanmış tepsiye dizin. Bıçak ile kesik atın.
  • Önceden ısıtılmış fırında 20 -25 dakika arası pişirin. Fırından çıkartıp sıcak tatlıya soğuk şerbeti dökün.
  • Şerbetini çeken tatlıyı fıstık, fındık ya da Hindistan cevizi ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Pratik Badem Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?

Sıcak tatlıya soğuk şerbet dökülmelidir. Şerbetini çektikçe şişecektir o yüzden tepsinize dizerken aralıklı dizmeye özen gösterin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025