Pratik Badem Tatlısı Tarifi
Pratik Badem Tatlısı tarifi: Pratik Badem Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Pratik Badem Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tepsi
Pratik Badem Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 125 gram tereyağı
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 5 yemek kaşığı irmik
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1/2 çay bardağı hindistan cevizi
- 2-3 su bardağı un (aldığı kadar)
Şerbeti İçin:
- 2,5 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
Pratik Badem Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Şerbetini kaynattıktan sonra 10 dakika daha tutup, altını kapatın ve soğutun.
- Hamur malzemeleri için tüm malzemeleri kaba alın ve ele yapışmayan bir hamur elde edin.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve uzunlamasına yuvarlayın uçlarını düzeltin.
- Yağlanmış tepsiye dizin. Bıçak ile kesik atın.
- Önceden ısıtılmış fırında 20 -25 dakika arası pişirin. Fırından çıkartıp sıcak tatlıya soğuk şerbeti dökün.
- Şerbetini çeken tatlıyı fıstık, fındık ya da Hindistan cevizi ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Pratik Badem Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?
Sıcak tatlıya soğuk şerbet dökülmelidir. Şerbetini çektikçe şişecektir o yüzden tepsinize dizerken aralıklı dizmeye özen gösterin.