Pratik Alman Pastası Tarifi
Pratik Alman Pastası tarifi: Pratik Alman Pastası için gerekli malzemeler nelerdir? Pratik Alman Pastası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 dilim
Pratik Alman Pastası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Keki İçin:
- 3 adet yumurta
- 3 kahve fincanı toz şeker
- 1 kahve fincanı sıcak su
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 4,5 kahve fincanı un
Kreması İçin:
- 1 adet yumurta
- 2 çorba kaşığı un
- 1 çorba kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
Pratik Alman Pastası tarifi nasıl yapılır?
- Bir kapta yumurta ve şekeri koyulaşıp, beyazlaşana kadar iyice çırpın.
- Ardından sıcağa yakın su ve sıvı yağı ekleyip, karıştırın. Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilya koyup, mikserin düşük ayarında malzemeleri karıştırın.
- Tabanına yağlı kağıt serilmiş kalıba harcı boşaltın. Kalıbı tezgaha 1-2 kere vurun hava kabarcıkları çıksın. (22-24-26 cm kalıp uygun olur)
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. (Her fırının pişirme süresi değişebilir o yüzden kontrollü pişirmenizde fayda var.) Pişen keki soğumaya bırakıp bu arada kremanızı hazırlayın.
- Muhallebisi için bir tencerede yağ ve vanilya hariç tüm malzemeleri tel çırpıcı ile karıştırın.
- Karışımı sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Piştikten sonra yağ ve vanilya ekleyip karıştırın. Kaymak tutmaması için piştikten sonra çırpabilirsiniz.
- Soğuyan keki enlemesine ortadan ikiye kesin. Kekin alt tabanını bir servis tabağına yerleştirin.
- Üzerine muhallebiyi yayıp kekin diğer yarısını üzerine kapatın ve buzdolabında 1-2 saat dinlenmeye bırakın. Sonrasında pastanızın üzerine bolca pudra şekeri serpip servis edin. Afiyet olsun.