Postre de Limon Tarifi
Postre de Limon tarifi: Postre de Limon için gerekli malzemeler nelerdir? Postre de Limon nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Postre de Limon yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Labne Kreması İçin:
- 400 gram Labne
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 paket vanilin
Limon Kreması İçin:
- 4 yemek kaşığı Tereyağı (soğuk)
- 1 su bardağı su
- 1/2 su bardağı limon suyu
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 adet yumurta sarısı
- 1 adet limonun kabuğu (rendelenmiş)
Bisküvi İçin:
- 4 yemek kaşığı Tereyağı (soğuk)
- 1/2 su bardağı süt (soğuk)
- 1,5 su bardağı tam buğday unu
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1/4 çay kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 adet limonun kabuğu (rendelenmiş)
Islatmak İçin:
Postre de Limon tarifi nasıl yapılır?
- Sütaş Labne'yi mikserle çırpmaya başlayın, köpürmeye başladıkça içine azar azar pudra şekerini ve vanilyayı ekleyin. Sert ve kabarık bir hal alınca çırpmayı durdurun ve buzdolabında bekletin.
- Limon kreması için limon suyu, su, şeker ve nişastayı ufak bir tencereye alıp sürekli çırparak sertleşene kadar pişirin.
- Pişen karışımı çırpmak için derin bir kaba alın ve buharı çıkana kadar mikserle çırpın. Soğumaya başlayan karışıma yumurta sarılarını tek tek ekleyin.
- Ardından 4 parça halinde soğuk Sütaş Tereyağı'nı da ekleyin ve pürüzsüz kabarık bir hal alana kadar çırpın. Son olarak limon kabuklarını ekleyip karıştırın ve kremayı buzdolabında soğutun.
- Bisküvi için kuru malzemeleri mutfak robotuna alın, Sütaş Tereyağı'nı ekleyip yavaş yavaş karıştırın. Kumsu bir hal alınca toparlanana kadar azar azar Sütaş Süt ekleyip robotta karıştırmaya devam edin.
- Hamuru tezgaha alıp hafifçe yoğurun ve birleştirin. Hafif unlanmış tezgahta merdane ile yarım santimetre kalınlığında açın.
- Hamuru dilerseniz farklı boyutlarda dilerseniz de aynı boyutlarda yuvarlaklar halinde kesin.
- Kestiğiniz parçaları yağlı kağıt serilmiş tepsiye koyun ve 180 derecelik fırında kızarana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin.
- Pişen bisküvileri oda sıcaklığında soğutun.
- Tatlıyı oluşturmak için yapacağınız şekil ne olursa olsun önce bisküvileri soğuk Sütaş Süt ile hafifçe fırçalayın.
- Kenarlara hazırladığınız labne kreması, ortaya da limon kreması sıkıp kat kat birleştirin.
- Son olarak limon kabuğu rendesi ile süsleyip, buzdolabında 2 saat dinlendirip servis edin. Afiyet olsun.