Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Postre de Limon Tarifi

Postre de Limon

Postre de Limon Tarifi

Postre de Limon tarifi: Postre de Limon için gerekli malzemeler nelerdir? Postre de Limon nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Postre de Limon yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Labne Kreması İçin:

  • 400 gram Labne
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket vanilin

Limon Kreması İçin:

  • 4 yemek kaşığı Tereyağı (soğuk)
  • 1 su bardağı su
  • 1/2 su bardağı limon suyu
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 adet yumurta sarısı
  • 1 adet limonun kabuğu (rendelenmiş)

Bisküvi İçin:

  • 4 yemek kaşığı Tereyağı (soğuk)
  • 1/2 su bardağı süt (soğuk)
  • 1,5 su bardağı tam buğday unu
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 adet limonun kabuğu (rendelenmiş)

Islatmak İçin:

  • 1/2 çay bardağı süt

Postre de Limon tarifi nasıl yapılır?

  • Sütaş Labne'yi mikserle çırpmaya başlayın, köpürmeye başladıkça içine azar azar pudra şekerini ve vanilyayı ekleyin. Sert ve kabarık bir hal alınca çırpmayı durdurun ve buzdolabında bekletin.
  • Limon kreması için limon suyu, su, şeker ve nişastayı ufak bir tencereye alıp sürekli çırparak sertleşene kadar pişirin.
  • Pişen karışımı çırpmak için derin bir kaba alın ve buharı çıkana kadar mikserle çırpın. Soğumaya başlayan karışıma yumurta sarılarını tek tek ekleyin.
  • Ardından 4 parça halinde soğuk Sütaş Tereyağı'nı da ekleyin ve pürüzsüz kabarık bir hal alana kadar çırpın. Son olarak limon kabuklarını ekleyip karıştırın ve kremayı buzdolabında soğutun.
  • Bisküvi için kuru malzemeleri mutfak robotuna alın, Sütaş Tereyağı'nı ekleyip yavaş yavaş karıştırın. Kumsu bir hal alınca toparlanana kadar azar azar Sütaş Süt ekleyip robotta karıştırmaya devam edin.
  • Hamuru tezgaha alıp hafifçe yoğurun ve birleştirin. Hafif unlanmış tezgahta merdane ile yarım santimetre kalınlığında açın.
  • Hamuru dilerseniz farklı boyutlarda dilerseniz de aynı boyutlarda yuvarlaklar halinde kesin.
  • Kestiğiniz parçaları yağlı kağıt serilmiş tepsiye koyun ve 180 derecelik fırında kızarana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin.
  • Pişen bisküvileri oda sıcaklığında soğutun.
  • Tatlıyı oluşturmak için yapacağınız şekil ne olursa olsun önce bisküvileri soğuk Sütaş Süt ile hafifçe fırçalayın.
  • Kenarlara hazırladığınız labne kreması, ortaya da limon kreması sıkıp kat kat birleştirin.
  • Son olarak limon kabuğu rendesi ile süsleyip, buzdolabında 2 saat dinlendirip servis edin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025