Poşe Somon Tarifi
Poşe Somon tarifi: Poşe Somon için gerekli malzemeler nelerdir? Poşe Somon nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Poşe Somon yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 parça somon fileto
- 2 adet defne yaprağı
- 1 çay kaşığı toz kişniş
- 2 diş sarımsak
- 2 dal maydanoz sapı
- 1/2 çay kaşığı hardal tohumu
- 1 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
Poşe Somon tarifi nasıl yapılır?
- 2 adet, 3 parmak eninde somon fileto kestirin. Somonu genelde takoz olarak satmayı tercih ediyorlar ama rica ederseniz kuyruk kısmında fileto çıkartırlar.
- Derince bir tencereye bolca su koyun ve kaynatın.
- Filetoları, 2 ayrı parça, oldukça büyük streç filmin kendinize yakın kenarına doğru yerleştirin.
- Üzerine baharatları eşit miktarda paylaştırın ve her yerine bulaşmasını sağlayın. Sarımsağı orta kalınlıkta dilimlere bölün ve onları da somonların üzerine yerleştirin.
- Üzerinde somon olan streç filmleri aynı börek sararmış gibi, ama çok sıkı bir şekilde sarın.
- Sardıktan sonra sağında ve solunda kalan parçaya sıkı sıkı düğümler atın. Parlak kağıda sarılı şekerler gibi gözükmesi lazım.
- Sıkı sıkı sardığınız somon filetoları kaynamakta olan suya atın. Filetoları atınca suyun sıcaklığı düşecektir. Tekrardan kaynamaya başlayınca, altını kısın ve fokurdamasın sadece tıkırdasın.
- Tekrar kaynadıktan 10 dakika kadar sonra somonu kaynar sudan alın.
- Streç filmin düğümlü yerinden makas yardımıyla kesin,ve somonu tabağa alın.
- Eğer iyi saramadıysanız içine su alacaktır. O zaman önce mutlaka bir havlu kağıda çıkarın sonra servis tabağına alın.
Poşe Somon tarifinin püf noktası nedir?
Streç filmle sararken oldukça sıkı ve yoğun katlı sarmalısınız.
Poşe Somon tarifi için servis önerisi
Eğer diyet için değilde normal bir yemek için yapıyorsanız, streç filmden çıkarıp biraz tereyağda çevirebilirsiniz. Böylece rengi ve lezzeti daha güzel olur. Eğer balık suyunuz varsa, fish velute sos yapabilirsiniz. Aynı beşamel sos yapar gibi ama süt yerine balık suyu koyarak, beyaz şarap ve baharatlarla lezzetlendirerek balığınızın sunumunu mükemmelleştirebilirsiniz. Eğer diyetteyseniz, haşladığınız veya ızgara yaptığınız sebzelerle birlikte tüketebilirsiniz.