Poşe Armut Tatlısı Tarifi
Poşe Armut Tatlısı tarifi: Poşe Armut Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Poşe Armut Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 kişilik
Poşe Armut Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 600 ml. şekersiz vişne suyu
- 3 adet armut
- 2 adet çubuk tarçın
- 3 adet yıldız anason
- 5 adet karanfil
- 4 adet tane karabiber
- 1 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
- 1 çay kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
- 150 gram şeker
Poşe Armut Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- İşe armutlarınızın kabuğunu soymakla başlayın. Saplarını koparmayın ve alt kısımlarını düz bir biçimde keserek dik durmalarını sağlayın.
- Ardından bir tencereye vişne suyunu, baharatları ve şekeri alarak, kısık ateşte birkaç dakika ısıtın.
- Ocaktaki karışımın içine armutları koyun ve kısık ateşte, kapağı kapalı bir biçimde 30-35 dakika kadar sosunu çektirerek pişirin.
- Rengini alan ve yumuşayan armutlarınızı üzerine sosunu gezdirerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Poşe Armut Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?
Vişne suyunuzun ev yapımı ya da şekersiz olmasına özen gösterin. Şeker ilaveli vişne suyu kullanacaksanız, tarifteki şeker miktarını azaltarak deneyebilirsiniz.
Poşe Armut Tatlısı tarifi için servis önerisi
Poşe armut tatlısını yanında kaymak, çikolata sos, krem şanti ya da dondurma ile servis edebilirsiniz.