Poşe Armut Tarifi
Poşe Armut tarifi: Poşe Armut için gerekli malzemeler nelerdir? Poşe Armut nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 adet
Poşe Armut yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet orta boy armut
- 1/2 litre su
- 1 su bardağı dondurulmuş vişne
- 1 fincan toz şeker
- 1 adet çubuk tarçın
- 1 adet yıldız anason
- 2 adet karanfil
Poşe Armut tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle yarım litre suyu derin bir tencereye alıp vişneleri şekeri ve kullanacağınız baharatları (çubuk tarçın, yıldız anason ve karanfil) içine ekleyin.
- Dilediğiniz baharatın miktarını kontrollü olarak artırabilir veya dilerseniz çıkartabilirsiniz.
- Hazırladığınız karışım ocakta kaynadıktan sonra en kısık ateşe getirip suyun fokurdamasının geçtiğinden de dingin bir şekilde kaynama haline geldiğinden emin olun.
- Armutların saplarını kesmeden ve formunu bozmadan dikkatlice yalnızca kabuklarını soyun ve tencerenin içerisine ekleyin.
- Pişerken tencerenin kapağını mutlaka kapalı tutun. İlk 15 dakika sonrasında armutlarınızın suyun üzerinde kalan tarafını alta çevirip her tarafının eşit pişmesini sağlayın.
- Toplamda 30-40 dakika sonra armutlar pişmiş olacaktır. Vişnenin rengini alan armutları bir tabağa aldıktan sonra alt kısımlarını keserek dik bir şekilde tabağa yerleştirin.
- Sunumda dilerseniz kaymak ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!
Poşe Armut tarifinin püf noktası nedir?
Dilerseniz armutları içerisinden aldıktan sonra pişirme yaptığınız suyu kaynatmaya devam edip çektirerek sos haline getirip servis yaparken kullanabilirsiniz.