Portakallı Zeytinyağlı Kereviz Tarifi
Portakallı Zeytinyağlı Kereviz tarifi: Portakallı Zeytinyağlı Kereviz için gerekli malzemeler nelerdir? Portakallı Zeytinyağlı Kereviz nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 porsiyon
Portakallı Zeytinyağlı Kereviz yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet büyük boy kereviz
- 2 adet orta boy havuç
- 1 adet orta boy patates
- 1 adet büyük boy soğan
- 1 küçük boy kase bezelye
- 1 su bardağı portakal suyu
- 1 adet limon suyu
- 1 tutam dereotu
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tutam tuz
Portakallı Zeytinyağlı Kereviz tarifi nasıl yapılır?
- Soğanı küp küp kesip zeytinyağında kavuruyoruz.
- Üzerine garnitürlük boyda küp küp kestiğimiz patatesi ekleyip hafif yumuşayana kadar kavuruyoruz.
- Sonra üstüne garnitürlük boyda küp küp kestiğimiz havucu ekleyip kavuruyoruz.
- Üzerine büyük küpler halinde doğradığımız kerevizi ekliyoruz. Tuzunu ekleyip 5 dakika kavuruyoruz (kerevizi pişirmeden önce bekletecekseniz kararmaması için mutlaka limonlu suda bekletin).
- Limon ve portakal suyunu ekliyoruz. Kerevizlerin üzerini kapatacak kadar suyu ekleyip üstünü kapatarak kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
- Yaklaşık 15 dakika sonra kerevizler yumuşamaya başladığında bezelyesini ekleyip pişiriyoruz.
- Servis öncesi üzerine biraz limon ve biraz zeytinyağı ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.