Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Portakallı Zeytinyağlı Brüksel Lahanası Tarifi

Portakallı Zeytinyağlı Brüksel Lahanası

Portakallı Zeytinyağlı Brüksel Lahanası Tarifi

Portakallı Zeytinyağlı Brüksel Lahanası tarifi: Portakallı Zeytinyağlı Brüksel Lahanası için gerekli malzemeler nelerdir? Portakallı Zeytinyağlı Brüksel Lahanası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Portakallı Zeytinyağlı Brüksel Lahanası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 200 gram brüksel lahanası
  • 1 adet havuç
  • 1 dal taze soğan
  • 1 adet küçük boy ayva
  • 1 adet portakal
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1/2 su bardağı su
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Portakallı Zeytinyağlı Brüksel Lahanası tarifi nasıl yapılır?

  • Taze soğanı ince ince kıydım. Havucu soyup vichy (halka) doğradım.
  • Tencereye bolca zeytinyağ ekleyip soğanı ve havucu biraz kavurdum.
  • Dış kabuklarını soyup ikiye bölüp sirkeli suda beklettiğim brüksel lahanalarını ve yarım ay şeklinde ince ince doğradığım ayvaları da ekleyerek 1-2 dakika daha kavurdum.
  • Portakalın suyunu sıkıp yarım su bardağı suyu da ilave ettim.
  • Son olarak kuş üzümü, tuz ve şekeri de ekleyerek kısık ateşte kapağını kapatarak hafif suyu kalana kadar pişirdim. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025