Portakallı Zeytinyağlı Brüksel Lahanası Tarifi
Portakallı Zeytinyağlı Brüksel Lahanası tarifi: Portakallı Zeytinyağlı Brüksel Lahanası için gerekli malzemeler nelerdir? Portakallı Zeytinyağlı Brüksel Lahanası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Portakallı Zeytinyağlı Brüksel Lahanası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 200 gram brüksel lahanası
- 1 adet havuç
- 1 dal taze soğan
- 1 adet küçük boy ayva
- 1 adet portakal
- 1 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1/2 su bardağı su
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Portakallı Zeytinyağlı Brüksel Lahanası tarifi nasıl yapılır?
- Taze soğanı ince ince kıydım. Havucu soyup vichy (halka) doğradım.
- Tencereye bolca zeytinyağ ekleyip soğanı ve havucu biraz kavurdum.
- Dış kabuklarını soyup ikiye bölüp sirkeli suda beklettiğim brüksel lahanalarını ve yarım ay şeklinde ince ince doğradığım ayvaları da ekleyerek 1-2 dakika daha kavurdum.
- Portakalın suyunu sıkıp yarım su bardağı suyu da ilave ettim.
- Son olarak kuş üzümü, tuz ve şekeri de ekleyerek kısık ateşte kapağını kapatarak hafif suyu kalana kadar pişirdim. Afiyet olsun.