Portakallı Zencefilli Kurabiye Tarifi
Portakallı Zencefilli Kurabiye tarifi: Portakallı Zencefilli Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Portakallı Zencefilli Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
30 adet
Portakallı Zencefilli Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 170 gram tereyağı (3/5 su bardağı)
- 400 gram un (2+4/5 su bardağı)
- 1 tepeleme çay kaşığı karbonat
- 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu tozu (veya rendesi)
- 1 tatlı kaşığı zencefil
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1/2 çay kaşığı toz karanfil
- 1/2 çay kaşığı yenibahar
- 1/2 çay kaşığı rendelenmiş muskat cevizi
- 100 gram toz şeker
- 1 adet yumurta
- 135 gram pekmez
Üzeri için (isteğe bağlı):
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı portakal kabuğu tozu
Portakallı Zencefilli Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Tereyağını eritip soğutun.
- Unun 350 gramını karbonat, toz portakal, zencefil, tarçın, karanfil, yenibahar, muskat rendesi ve toz şekerle birlikte karıştırma kabına alın ve mikserle iyice harmanlanana kadar düşük devirde çırpın.
- Tereyağını ekleyip yüksek devirde çırpmaya devam edin.
- Yumurtayı ekleyip çırpın.
- Pekmezi de ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana dek çırpın.
- Kalan unu ekleyip elinle yoğurun.
- Hamuru un serili tezgaha alıp merdane ile ½ cm kalınlığında açın.
- Daha kıtır olmasını istersen daha ince açabilirsin. Kalıpla keserek yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı dizin.
- Arzuya göre, bu aşamada toz şeker ve toz portakalı karıştırıp üzerine serpiştirin ve elinle hafifçe bastırarak yapışmasını sağlayın.
- Önceden ısıtılmış 170°c fırında 10 dakika pişirin. Afiyet olsun.
Portakallı Zencefilli Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?
Daha kıtır olmasını isterseniz daha ince açabilirsiniz.