Portakallı Yumuşak Pasta Tarifi
Portakallı Yumuşak Pasta tarifi: Portakallı Yumuşak Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Portakallı Yumuşak Pasta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 dilim
Portakallı Yumuşak Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 çay bardağı un
- 2 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
- 1 çay bardağı su
- 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı şeker
Portakallı Yumuşak Pasta tarifi nasıl yapılır?
- Yumurta ve şeker derin bir kapta beyazlaşıncaya kadar çırpılır. Sıvı yağ ve süt eklenip tekrar çırpılır. Son olarak un, vanilya ve kabartma tozu karışıma eklenir ve iyice karıştırılır.
- Katı yağ ile yağlanmış tart kalıbına karışım dökülür. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 15-20 dakika pişirilir.
- Kek fırından çıkırılır ve soğumaya bırakılır. Bu arada kekin üzeri için portakal peltesi yapılır.
- Portakal suyu, nişasta, su ve şeker ocağa alınır ve karıştırılarak pişirilir. Kıvamını alan peltemizin altı kapanır.
- Soğuyan kekimiz tart kalıbından ters çevrilerek çıkarılır. Çukur kısmına sıcak olan peltemiz dökülür. Biraz soğuduktan sonra çikolatalı süslerimiz serpilir ve buzdolabında 1-2 saat dinlenmeye bırakılır. Afiyet olsun.