Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Portakallı Yumuşak Pasta Tarifi

Portakallı Yumuşak Pasta

Portakallı Yumuşak Pasta Tarifi

Portakallı Yumuşak Pasta tarifi: Portakallı Yumuşak Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Portakallı Yumuşak Pasta nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Portakallı Yumuşak Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 çay bardağı un
  • 2 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
  • 1 çay bardağı su
  • 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı şeker

Portakallı Yumuşak Pasta tarifi nasıl yapılır?

  • Yumurta ve şeker derin bir kapta beyazlaşıncaya kadar çırpılır. Sıvı yağ ve süt eklenip tekrar çırpılır. Son olarak un, vanilya ve kabartma tozu karışıma eklenir ve iyice karıştırılır.
  • Katı yağ ile yağlanmış tart kalıbına karışım dökülür. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 15-20 dakika pişirilir.
  • Kek fırından çıkırılır ve soğumaya bırakılır. Bu arada kekin üzeri için portakal peltesi yapılır.
  • Portakal suyu, nişasta, su ve şeker ocağa alınır ve karıştırılarak pişirilir. Kıvamını alan peltemizin altı kapanır.
  • Soğuyan kekimiz tart kalıbından ters çevrilerek çıkarılır. Çukur kısmına sıcak olan peltemiz dökülür. Biraz soğuduktan sonra çikolatalı süslerimiz serpilir ve buzdolabında 1-2 saat dinlenmeye bırakılır. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025