Portakallı Yumuşacık Kek Tarifi
Portakallı Yumuşacık Kek tarifi: Portakallı Yumuşacık Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Portakallı Yumuşacık Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Portakallı Yumuşacık Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 adet orta boy portakal
- 3/4 su bardağı sıvı yağ
- 3/4 su bardağı krema (oda sıcaklığında)
- 3 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2,5 - 3 su bardağı un
- 1 çay kaşığı salep
Portakallı Yumuşacık Kek tarifi nasıl yapılır?
- Yumurtaları bir kabın içerisine kırın. Üzerine toz şeker ilave edip güzelce çırpın.
- Portakalların suyunu sıkın ve 1 su bardağı kadar portakal suyu elde edin.
- Portakal suyu, sıvı yağ ve kremayı üzerine ekleyerek güzelce çırpın.
- Ardından vanilyayla birlikte ovulmuş portakal kabuğu rendesini, salebi de içine ilave ederek güzelce karıştırın.
- Kabartma tozu ve unu eleyerek harca ekleyin, spatula yardımıyla içinde topak kalmamasına izin vermeyecek güzelce karıştırın. Hafif sıvı kıvamlı kek elde edin. Kıvamının çok koyu olmamasına özen gösterin.
- Yağlanmış unlanmış kek kalıbına kek harcını aktarın. 170 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişirin. Çıkarıp oda sıcaklığında soğuttuktan sonra afiyetle tüketin.
Portakallı Yumuşacık Kek tarifinin püf noktası nedir?
Kremanın ve yumurtaların oda sıcaklığında olmasına özellikle özen gösterin. Yumurtaları şekerle çok iyi bir şekilde çırpın. Üzerine ekleyeceğiniz portakal kabuklarını vanilya ile birlikte güzelce ovduktan sonra ilave edin. Portakal kabuklarını rendelerken beyaz kısımlarını rendelememeye özen gösterin. Unu azar azar kıvamına göre ilave edin.
Portakallı Yumuşacık Kek tarifi için servis önerisi
Üzerine rendelenmiş portakal kabuğu ilave ederek servis edebilirsiniz.