Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Portakallı Tuzda Kereviz Tarifi

Portakallı Tuzda Kereviz

Portakallı Tuzda Kereviz Tarifi

Portakallı Tuzda Kereviz tarifi: Portakallı Tuzda Kereviz için gerekli malzemeler nelerdir? Portakallı Tuzda Kereviz nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Portakallı Tuzda Kereviz yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Kereviz için:

  • 1 adet büyük boy kereviz
  • 500 gram tuz
  • 3 adet yumurta beyazı
  • 2 dal biberiye

Sosu için:

  • 1/2 adet portakal suyu
  • 1 yemek kaşığı kapari (doğranmış)
  • 1 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı

Süslemek için:

  • 2 adet ceviz
  • 2 dal dereotu

Portakallı Tuzda Kereviz tarifi nasıl yapılır?

  • Tuzu ince kıyılmış biberiye ile harmanlayın ve yumurta beyazlarını azar azar ekleyerek macun kıvamında bir karışım yapın.
  • Kerevizin saplarını fazla derinden kesmeden üstten alın. Fırın tepsisine tuzlu harçtan az miktar koyun, kerevizi üzerine oturtun ve hiç boşluk kalmayacak şekilde sıvayın.
  • 200 derecede önceden ısıtılmış fırında kerevizin boyutuna göre 50-60 dakika pişirin.
  • Pişen kerevizin dışındaki tuz katmanını kırarak çıkartın ve kerevizi dışındaki kabuğu bıçak yardımı ile soyun.
  • Sos malzemelerini derin bir kapta karıştırın ve sıcak kerevizi dörde bölüp sosun içine alın, oda sıcaklığında yarım saat dinlendirin.
  • Ilınan kerevizi sosuyla birlikte servis tabağına alın, üzerine ceviz rendesi ve dereotu koyup servis edin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025