Portakallı Tuzda Kereviz Tarifi
Portakallı Tuzda Kereviz tarifi: Portakallı Tuzda Kereviz için gerekli malzemeler nelerdir? Portakallı Tuzda Kereviz nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
60 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Portakallı Tuzda Kereviz yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kereviz için:
- 1 adet büyük boy kereviz
- 500 gram tuz
- 3 adet yumurta beyazı
- 2 dal biberiye
Sosu için:
- 1/2 adet portakal suyu
- 1 yemek kaşığı kapari (doğranmış)
- 1 diş sarımsak (ezilmiş)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
Süslemek için:
- 2 adet ceviz
- 2 dal dereotu
Portakallı Tuzda Kereviz tarifi nasıl yapılır?
- Tuzu ince kıyılmış biberiye ile harmanlayın ve yumurta beyazlarını azar azar ekleyerek macun kıvamında bir karışım yapın.
- Kerevizin saplarını fazla derinden kesmeden üstten alın. Fırın tepsisine tuzlu harçtan az miktar koyun, kerevizi üzerine oturtun ve hiç boşluk kalmayacak şekilde sıvayın.
- 200 derecede önceden ısıtılmış fırında kerevizin boyutuna göre 50-60 dakika pişirin.
- Pişen kerevizin dışındaki tuz katmanını kırarak çıkartın ve kerevizi dışındaki kabuğu bıçak yardımı ile soyun.
- Sos malzemelerini derin bir kapta karıştırın ve sıcak kerevizi dörde bölüp sosun içine alın, oda sıcaklığında yarım saat dinlendirin.
- Ilınan kerevizi sosuyla birlikte servis tabağına alın, üzerine ceviz rendesi ve dereotu koyup servis edin. Afiyet olsun.