Portakallı Turta Tarifi
Portakallı Turta tarifi: Portakallı Turta için gerekli malzemeler nelerdir? Portakallı Turta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tepsi
Portakallı Turta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Turta için:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 250 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 3,5 su bardağı un
- 1/2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 tatl kaşığı tarçın
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
Üzeri için:
- 4 yemek kaşığı portakal reçeli (veya marmelatı)
- 4 adet portakal dilimleri (dilediğiniz kadar)
Portakallı Turta tarifi nasıl yapılır?
- Karıştırma kabında tereyağıyla şekeri çırpın. Yumurtaları ilave edip çırpmaya devam edin. Kalan malzemeleri de ilave edip hepsini çırpın.
- Yoğun kıvamlı bir kek hamuru olacak. Yağlanmış büyük boy dikdörtgen borcama hamuru yayın.
- Hamurun üzerine portakal reçelini sürün.
- İnce dilimlenmiş portakalları da üzerine dizin.
- Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında pişirin.
- Üzerinin daha parlak olması için bir kaç kaşık portakal reçelini az miktar sulandırıp bir fırça yardımıyla sürebilirsiniz. Afiyet olsun.