Portakallı Turta Tarifi
Portakallı Turta tarifi: Portakallı Turta için gerekli malzemeler nelerdir? Portakallı Turta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tepsi
Portakallı Turta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Turta için:
- 3 adet  yumurta
 - 1 su bardağı  toz şeker
 - 250 gram  tereyağı (oda sıcaklığında)
 - 3,5 su bardağı  un
 - 1/2 paket  kabartma tozu
 - 1 paket  vanilya
 - 1 tatl kaşığı  tarçın
 - 1 adet  portakal kabuğu rendesi
 
Üzeri için:
- 4 yemek kaşığı  portakal reçeli (veya marmelatı)
 - 4 adet  portakal dilimleri (dilediğiniz kadar)
 
Portakallı Turta tarifi nasıl yapılır?
- Karıştırma kabında tereyağıyla şekeri çırpın. Yumurtaları ilave edip çırpmaya devam edin. Kalan malzemeleri de ilave edip hepsini çırpın.
 - Yoğun kıvamlı bir kek hamuru olacak. Yağlanmış büyük boy dikdörtgen borcama hamuru yayın.
 - Hamurun üzerine portakal reçelini sürün.
 - İnce dilimlenmiş portakalları da üzerine dizin.
 - Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında pişirin.
 - Üzerinin daha parlak olması için bir kaç kaşık portakal reçelini az miktar sulandırıp bir fırça yardımıyla sürebilirsiniz. Afiyet olsun.