Portakallı Turta Tarifi
Portakallı Turta tarifi: Portakallı Turta için gerekli malzemeler nelerdir? Portakallı Turta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
10 dilim
Portakallı Turta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı su
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- 3,5 su bardağı un
İç harcı için:
- 4 adet portakal
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı bal
Portakallı Turta tarifi nasıl yapılır?
- Hamur malzemelerimizi bir kapta iyice yoğuralım ve ağzını kapatıp 15 dakika dinlendirelim.
- İç harcı için portakallarımızın kabuğunu soyup küçük parçalara dilimleyerek robottan çekelim.
- Portakal püresi, bal ve nişastayı orta ateşte kıvam alana kadar pişirelim.
- Dinlendirdiğimiz hamurun altına ve üstüne yağlı kağıt koyup pişireceğimiz kalıp boyutunda açalım ve iç harcını koyalım.
- Hamurun üstünü istediğiniz şekilde kapatabilirsiniz. Hamuru rendeleyip kapatabilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirelim.
- Turta pişip soğumaya bırakıldıktan sonra üzerine pudra şekeri serpelim. Afiyet olsun.
Portakallı Turta tarifinin püf noktası nedir?
Dilerseniz hamuru açmak yerine elinizle pişireceğiniz kalıba yayabilirsiniz.
Portakallı Turta tarifi için servis önerisi
Turtaya pudra şekeri soğuduktan sonra serpilmelidir.