Portakallı Trüf Tarifi
Portakallı Trüf tarifi: Portakallı Trüf için gerekli malzemeler nelerdir? Portakallı Trüf nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
4 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
55 adet
Portakallı Trüf yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 300 gram pasta çikolatası (150 gram bitter/150 gram sütlü ç
- 200 gram krema
- 250 gram kakaolu kek (6-7 dilim)
- 1 adet rendelenmiş portakal kabuğu
Üzerini süslemek için:
- 3 yemek kaşığı kakao
- 3 yemek kaşığı rendelenmiş hindistan cevizi
- 3 yemek kaşığı susam
- 3 yemek kaşığı ince çekilmiş fındık içi
Portakallı Trüf tarifi nasıl yapılır?
- Malzemelerin tümünü alacak genişlikte bir karıştırma kabına kakaolu keki elinizle ufalayın. Rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyin.
- Bir sos tenceresinde kremayı kaynama noktasına gelene kadar ısıtın ama kaynatmayın. Kaynama noktasına gelince tencereyi ocaktan alın ve elinizle küçük parçalara böldüğünüz çikolatayı kremanın içine koyun. Çikolata tamamen eriyene kadar tahta kaşıkla karıştırın.
- Çikolatalı karışımı kekin üzerine dökün ve iyice karıştırın. Kabın üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında en az dört-beş saat dinlendirin. (Mümkünse bir gece önceden hazırlayın)
- Buzdolabından çıkardığınız trüf karışımını 10 dakika oda ısısında bekletin. Bir yemek kaşığıyla kopardığınız parçaları önce parmaklarınızın ucunda bütünleştirin, sonra avuç içinizde yuvarlayarak şekil verin.
- Süslemede kullanacağınız malzemeleri ayrı ayrı tabaklara alın. Trüfleri (çikolata toplarını) bu malzemelere bulayarak servis tabaklarına alın.
- Buzdolabında sakladığınız tatlıyı, ikramlık olarak sevdiklerinizle paylaşın.
Portakallı Trüf tarifinin püf noktası nedir?
Trüfleri, bitter-beyaz çikolata karışımıyla da hazırlayabilirsiniz. Beyaz çikolata kullanacaksanız, 200 gram bitter çikolataya, 100 gram beyaz çikolata şeklinde oranlayabilirsiniz.