Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Portakallı Trüf Tarifi

Portakallı Trüf

Portakallı Trüf Tarifi

Portakallı Trüf tarifi: Portakallı Trüf için gerekli malzemeler nelerdir? Portakallı Trüf nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Portakallı Trüf yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 paket hazır kek (varsa ev yapımı bayat kek)
  • 1 adet portakal
  • 200 mililitre krema
  • 160 gram çikolata (bitter, sütlü karışık)
  • 1/2 su bardağı dövülmüş ceviz içi (veya fındık)
  • 100 gram sütlü çikolata (üzerini kaplamak için)
  • 1 yemek kaşığı toz fıstık (süslemek için)

Portakallı Trüf tarifi nasıl yapılır?

  • Kremayı ocakta kaynama noktasına getirelim. Ocağın altını kapatıp çikolataları ekleyelim, karıştırarak erimesini sağlayalım. Çikolata sosu haline gelecek.
  • Ayrı bir kapta kekleri elimizle ufalayalım. Cevizi ekleyelim. Bir portakalın kabuklarını, rendenin ince tarafıyla rendeleyelim. İkiye kesip suyunu da sıkalım.
  • Ardından çikolata sosunu ekleyip iyice yoğuralım. Çok cıvık olursa biraz daha kek eklenebilir ama buzluğa gireceği için çok da dert etmeyin.
  • Yoğurduğumuz kek karışımını buzluğa atalım. Yarım saat - 1 saat bekletelim. Buzluktan çıkınca elimizle istediğimiz büyüklükte toplar yapalım.
  • Yaptığımız topları buzdolabında bekletelim. Bu sırada 100 gram çikolatayı benmari usulü eritelim.
  • Hafif ılıyınca buzdolabından çıkardığımız topları çikolataya çatal yardımıyla daldırıp çıkartalım.
  • Üzerine fıstık ekleyip buzdolabına tekrar donması için koyalım. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025