Portakallı Trüf Tarifi
Portakallı Trüf tarifi: Portakallı Trüf için gerekli malzemeler nelerdir? Portakallı Trüf nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Portakallı Trüf yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 paket hazır kek (varsa ev yapımı bayat kek)
- 1 adet portakal
- 200 mililitre krema
- 160 gram çikolata (bitter, sütlü karışık)
- 1/2 su bardağı dövülmüş ceviz içi (veya fındık)
- 100 gram sütlü çikolata (üzerini kaplamak için)
- 1 yemek kaşığı toz fıstık (süslemek için)
Portakallı Trüf tarifi nasıl yapılır?
- Kremayı ocakta kaynama noktasına getirelim. Ocağın altını kapatıp çikolataları ekleyelim, karıştırarak erimesini sağlayalım. Çikolata sosu haline gelecek.
- Ayrı bir kapta kekleri elimizle ufalayalım. Cevizi ekleyelim. Bir portakalın kabuklarını, rendenin ince tarafıyla rendeleyelim. İkiye kesip suyunu da sıkalım.
- Ardından çikolata sosunu ekleyip iyice yoğuralım. Çok cıvık olursa biraz daha kek eklenebilir ama buzluğa gireceği için çok da dert etmeyin.
- Yoğurduğumuz kek karışımını buzluğa atalım. Yarım saat - 1 saat bekletelim. Buzluktan çıkınca elimizle istediğimiz büyüklükte toplar yapalım.
- Yaptığımız topları buzdolabında bekletelim. Bu sırada 100 gram çikolatayı benmari usulü eritelim.
- Hafif ılıyınca buzdolabından çıkardığımız topları çikolataya çatal yardımıyla daldırıp çıkartalım.
- Üzerine fıstık ekleyip buzdolabına tekrar donması için koyalım. Afiyet olsun.