Portakallı Tavuk Sote Tarifi
Portakallı Tavuk Sote tarifi: Portakallı Tavuk Sote için gerekli malzemeler nelerdir? Portakallı Tavuk Sote nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 porsiyon
Portakallı Tavuk Sote yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 parça tavuk göğsü
- 1 adet orta boy soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 adet portakalın suyu
- 1 tatlı kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı bal
- 2 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 2 çay kaşığı tuz
Portakallı Tavuk Sote tarifi nasıl yapılır?
- Tavuk parçalarını küp küp doğrayın. Bir kabın içine alın.
- Üzerine 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, ezilmiş sarımsak ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edin. Güzelce karıştırın ve yaklaşık 15 dakika dinlenmeye bırakın.
- Bu sırada soğanın kabuklarını soyun ve ince ince doğrayın.
- Bir tavanın içerisine zeytinyağı, soğan ve sarımsağı alın. Sotelemeye başlayın.
- Ardından marine edilmiş tavuk parçalarını ilave ederek soteleme işlemine devam edin.
- Tavuk etleri de piştiğinde üzerine portakal suyu, portakal kabuğu rendesini ve balı ilave edin.
- Üzerine tuz, karabiber ve kekik ilave ederek kapağını kapatın ve suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin.
- Suyunu çektiğinde ocaktan alın ve servis edin.
Portakallı Tavuk Sote tarifi için servis önerisi
Servis ederken üzerine ince kıyılmış maydanoz ve rendelenmiş portakal kabuğu ilave edebilirsiniz.