Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Portakallı Tavuk Tarifi

Portakallı Tavuk

Portakallı Tavuk Tarifi

Portakallı Tavuk tarifi: Portakallı Tavuk için gerekli malzemeler nelerdir? Portakallı Tavuk nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Portakallı Tavuk yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 adet tavuk göğsü
  • 200 mililitre krema
  • 2 adet portakal suyu
  • 2 damla limon suyu
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Portakallı Tavuk tarifi nasıl yapılır?

  • Tavuk göğsüne zeytinyağını, kekiği, tuzu, karabiberi iyice sürün. Geniş bir tencereyi ocağa alın ve iyice ısınmasını bekleyin. Isınan tencerede tavuk göğüslerini arkalı önlü mühürleyin.
  • Bunları bir kenara alın. Sonra aynı tencereye 2 adet sıkılmış portakal suyunu, 1-2 damla limon suyunu, ezilmiş 1 diş sarımsağı ve kremayı ilave edip karıştırın. Tavukları tencereye yerleştirin ve pişirin.

Portakallı Tavuk tarifinin püf noktası nedir?

Tencerenin dibinde koyu kıvamlı sostan biraz kalmalı servis ederken yüzüne dökmek için.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025