Portakallı Tavuk Tarifi
Portakallı Tavuk tarifi: Portakallı Tavuk için gerekli malzemeler nelerdir? Portakallı Tavuk nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Portakallı Tavuk yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet tavuk göğsü
- 200 mililitre krema
- 2 adet portakal suyu
- 2 damla limon suyu
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Portakallı Tavuk tarifi nasıl yapılır?
- Tavuk göğsüne zeytinyağını, kekiği, tuzu, karabiberi iyice sürün. Geniş bir tencereyi ocağa alın ve iyice ısınmasını bekleyin. Isınan tencerede tavuk göğüslerini arkalı önlü mühürleyin.
- Bunları bir kenara alın. Sonra aynı tencereye 2 adet sıkılmış portakal suyunu, 1-2 damla limon suyunu, ezilmiş 1 diş sarımsağı ve kremayı ilave edip karıştırın. Tavukları tencereye yerleştirin ve pişirin.
Portakallı Tavuk tarifinin püf noktası nedir?
Tencerenin dibinde koyu kıvamlı sostan biraz kalmalı servis ederken yüzüne dökmek için.