Portakallı Tart Pasta Tarifi
Portakallı Tart Pasta tarifi: Portakallı Tart Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Portakallı Tart Pasta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 dilim
Portakallı Tart Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Keki İçin:
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 3 çay bardağı un
Islatmak İçin:
Muhallebisi İçin:
- 2,5 su bardağı süt
- 1/2 kahve fincanı mısır nişastası (Türk kahvesi fincanı)
- 1/2 kahve fincanı un (Türk kahvesi fincanı)
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1/2 paket krem şanti
Portakallı Jölesi İçin:
- 2 su bardağı portakal suyu
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı toz şeker
Süslemek İçin:
- 2-3 adet portakal dilimi
- 2-3 yemek kaşığı toz antep fıstığı
- 2-3 yemek kaşığı rendelenmiş çikolata
Portakallı Tart Pasta tarifi nasıl yapılır?
- Bir kapta yumurta ve şekeri iyice çırpalım. Ardından sıvı yağ ve toz şekeri de ekleyip karıştıralım.
- Kuru malzemeleri ekledikten sonra karşımı spatula ile alttan yukarıya doğru iyice karıştıralım. Katı yağ ile yağladığımız tart kalıbının her yerini unladıktan sonra harcı döküp önceden ısıtılmış 180 C° fırında 20-25 dakika kadar pişirelim.
- Kek pişerken bir tencerede muhallebisi için kremşanti hariç tüm malzemeleri koyup pişirelim. Muhallebi piştikten sonra kenara alıp soğumasını bekleyelim.
- Kekimiz piştikten sonra fırından çıkaralım ilk sıcaklığı çıkınca servis tabağına ters çevirip kalıptan çıkaralım ve süt ile her yerini ıslatalım.
- Muhallebimiz soğuyunca kremşanti ekleyip iyice çırpalım. Kekimizin ortasına dökelim.
- Sos tenceresinde jöle için tüm malzemeleri koyup pişirelim. Kenara alıp soğumasını bekleyelim. Son olarak hazırladığımız jöleyi pastamızın üzerine dökelim.nİstediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet Olsun.
Portakallı Tart Pasta tarifinin püf noktası nedir?
Kek fırından çıktıktan sonra direkt süt ile ıslatmayın. İlk sıcaklığı çıkınca ıslatabilirsiniz.