Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Portakallı Tart Pasta Tarifi

Portakallı Tart Pasta

Portakallı Tart Pasta Tarifi

Portakallı Tart Pasta tarifi: Portakallı Tart Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Portakallı Tart Pasta nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Portakallı Tart Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Keki İçin:

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 çay bardağı un

Islatmak İçin:

  • 1 su bardağı süt

Muhallebisi İçin:

  • 2,5 su bardağı süt
  • 1/2 kahve fincanı mısır nişastası (Türk kahvesi fincanı)
  • 1/2 kahve fincanı un (Türk kahvesi fincanı)
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1/2 paket krem şanti

Portakallı Jölesi İçin:

  • 2 su bardağı portakal suyu
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı toz şeker

Süslemek İçin:

  • 2-3 adet portakal dilimi
  • 2-3 yemek kaşığı toz antep fıstığı
  • 2-3 yemek kaşığı rendelenmiş çikolata

Portakallı Tart Pasta tarifi nasıl yapılır?

  • Bir kapta yumurta ve şekeri iyice çırpalım. Ardından sıvı yağ ve toz şekeri de ekleyip karıştıralım.
  • Kuru malzemeleri ekledikten sonra karşımı spatula ile alttan yukarıya doğru iyice karıştıralım. Katı yağ ile yağladığımız tart kalıbının her yerini unladıktan sonra harcı döküp önceden ısıtılmış 180 C° fırında 20-25 dakika kadar pişirelim.
  • Kek pişerken bir tencerede muhallebisi için kremşanti hariç tüm malzemeleri koyup pişirelim. Muhallebi piştikten sonra kenara alıp soğumasını bekleyelim.
  • Kekimiz piştikten sonra fırından çıkaralım ilk sıcaklığı çıkınca servis tabağına ters çevirip kalıptan çıkaralım ve süt ile her yerini ıslatalım.
  • Muhallebimiz soğuyunca kremşanti ekleyip iyice çırpalım. Kekimizin ortasına dökelim.
  • Sos tenceresinde jöle için tüm malzemeleri koyup pişirelim. Kenara alıp soğumasını bekleyelim. Son olarak hazırladığımız jöleyi pastamızın üzerine dökelim.nİstediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet Olsun.

Portakallı Tart Pasta tarifinin püf noktası nedir?

Kek fırından çıktıktan sonra direkt süt ile ıslatmayın. İlk sıcaklığı çıkınca ıslatabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025