Portakallı Tart Kek Tarifi
Portakallı Tart Kek tarifi: Portakallı Tart Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Portakallı Tart Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 dilim
Portakallı Tart Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kekik İçin:
- 2 adet yumurta
- 1,5 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 çay bardağı un
- 1 çay bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 tatlı kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
Portakal Sosu İçin:
- 2 su bardağı portakal suyu
- 2 çay bardağı toz şeker
- 2 çay bardağı su
- 2,5 yemek kaşığı nişasta
Üzeri İçin:
- 1 adet portakal
- 1 adet greyfurt
- 1 adet kamkat (kumkuat)
- 5-6 adet nane yaprağı
Portakallı Tart Kek tarifi nasıl yapılır?
- Kek için gerekli olan yumurta ve şekeri bir kaba alın ve bir mikser yardımı ile köpürene kadar iyice çırpın.
- Sıvı yağ, süt, un, kabartma tozu, vanilya ve portakal kabuğu rendesini de ekleyin ve yaklaşık bir dakika kadar daha çırpın.
- Tart kalıbınızı güzelce yağladıktan sonra kek harcınızı tart kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirin.
- Kek pişerken portakal sosunu hazırlayın.
- Sos için gerekli olan bütün malzemeleri bir tencereye alın ve iyice karıştırıp ocağın altını açın.
- Kısık ateşte iyice kaynayıp göz göz olana kadar karıştırmaya devam edin. Sos koyulaşınca ocağın altını kapatın.
- Kek fırından çıktıktan sonra çukur kısma hazırladığınız portakal sosunu dökün ve bir spatula yardımı ile üstünü düzleştirin.
- Üzerini portakal, greyfurt ve kamkuat dilimleri ve nane yaprağı ile süsleyin.
- Buzdolabında 1-2 saat soğumasını bekledikten sonra servis edin. Afiyet olsun.
Portakallı Tart Kek tarifinin püf noktası nedir?
Şeker ve yumurtayı iyice köpürene kadar çırpmaya dikkat edin.