Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Portakallı Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi

Portakallı Sütlü İrmik Tatlısı

Portakallı Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi

Portakallı Sütlü İrmik Tatlısı tarifi: Portakallı Sütlü İrmik Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Portakallı Sütlü İrmik Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Portakallı Sütlü İrmik Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Portakallı katmanı için:

  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu

İrmikli katmanı için:

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • 5 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya

Portakallı Sütlü İrmik Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Bir tencereye portakal suyunu, nişastayı ve şekeri alıp bir çırpma teliyle güzelce karıştırın ve ocağa alıp, koyulaşana dek pişirin.
  • Soğuması için bir kenara alın.
  • Ayrı bir tencerede sütü, irmiği ve şekeri karıştırın ve ocağa alın.Koyulaşana dek pişirin kaynamaya başlayınca vanilyayı da ekleyin ve bir taşım daha kaynattıktan sonra altını kapatın.
  • Hafifçe ıslattığınız bir borcama dökün ve üstünü spatula ile düzleştirin.
  • Üstüne de portakallı sosu dökün ve soğuduktan sonra ince doğranmış portakal dilimleri ve nane ile süsleyin.
  • Buzdolabında yeterince soğuttuktan sonra dilimleyerek servis edin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025