Portakallı Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi
Portakallı Sütlü İrmik Tatlısı tarifi: Portakallı Sütlü İrmik Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Portakallı Sütlü İrmik Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Portakallı Sütlü İrmik Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Portakallı katmanı için:
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
İrmikli katmanı için:
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı irmik
- 5 su bardağı süt
- 1 paket vanilya
Portakallı Sütlü İrmik Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Bir tencereye portakal suyunu, nişastayı ve şekeri alıp bir çırpma teliyle güzelce karıştırın ve ocağa alıp, koyulaşana dek pişirin.
- Soğuması için bir kenara alın.
- Ayrı bir tencerede sütü, irmiği ve şekeri karıştırın ve ocağa alın.Koyulaşana dek pişirin kaynamaya başlayınca vanilyayı da ekleyin ve bir taşım daha kaynattıktan sonra altını kapatın.
- Hafifçe ıslattığınız bir borcama dökün ve üstünü spatula ile düzleştirin.
- Üstüne de portakallı sosu dökün ve soğuduktan sonra ince doğranmış portakal dilimleri ve nane ile süsleyin.
- Buzdolabında yeterince soğuttuktan sonra dilimleyerek servis edin.