Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Portakallı Sorbe Tarifi

Portakallı Sorbe

Portakallı Sorbe Tarifi

Portakallı Sorbe tarifi: Portakallı Sorbe için gerekli malzemeler nelerdir? Portakallı Sorbe nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Portakallı Sorbe yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1,5 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
  • 1/2 su bardağı taze sıkılmış greyfurt suyu
  • 1 adet taze sıkılmış limon suyu
  • 75 gram toz şeker
  • 100 ml. su

Portakallı Sorbe tarifi nasıl yapılır?

  • Portakallı sorbe yapımı için; toz şeker ve suyu derin bir tencereye alın.
  • Şeker taneleri eriyip kaynamaya başlayana kadar sürekli karıştırdığınız karışımı şurup kıvamını alması için kısık ateşte 10 dakika kadar kaynatın.
  • Şurup kıvamına gelen şerbet karışımını ocaktan alıp oda ısısında soğumaya bırakın.
  • Ortadan ikiye kestiğiniz greyfurt ve portakalları taze taze sıkıp sularını ölçü kabına alın. Limon suyunu ekleyin. Meyve suları soğuyan şurup karışımıyla karıştırın.
  • Ağzı kapalı cam bir kaba aldığınız portakallı sorbe karışımını -18 derecede muhafaza edin. Yoğun ve koyu bir kıvam alana kadar her 30 dakikada bir dondurma kıvamına gelene kadar kaşık yardımıyla karıştırın. 5-6 saat boyunca bu işlemi tekrarlayın.
  • Başlangıçlardan sonra damakları temizlemek ya da tatlı olarak servis edebileceğiniz sorbeyi, portakal kabukları içerisine dondurma kaşığıyla alıp sevdiklerinizle paylaşın.

Portakallı Sorbe tarifinin püf noktası nedir?

Derin dondurucuya kaldırdığınız sorbet karışımını kıvam alması için kısa süreli aralıklarla bir çatal yardımıyla karıştırın.Oda ısısında çok fazla bekletmeden servis yapın, buzdolabında ağzı kapalı bir kapta 8-10 gün boyunca muhafaza edip tüketin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025