Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Portakallı Revani Tatlısı Tarifi

Portakallı Revani Tatlısı

Portakallı Revani Tatlısı Tarifi

Portakallı Revani Tatlısı tarifi: Portakallı Revani Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Portakallı Revani Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Portakallı Revani Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Kek için:

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
  • 1 adet rendelenmiş portakal kabuğu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Şerbeti için:

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su (ben şekerden 1 bardak fazla su koyuyorum)
  • 1 çay bardağı portakal suyu

Portakallı Revani Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Evvela şerbeti yapalım. Ocağa şeker su ve portakal suyunu koyup fokurdayana kadar yüksek ateşte, sonra kısık ateşte 5 dakika kaynatalım ve soğumaya bırakalım.
  • Kek için yumurta ve şekeri köpürünceye kadar çırpıyoruz, daha sonra portakal suyu, rendesi ve sıvı yağını ekleyip karıştıralım.
  • İrmiği de ekleyip, un, kabartma tozu vanilyayı da eleyip iyice karıştıralım. Sakın 1,5 su bardağından fazla un koymayın,irmikte olduğu için katı olur kekten farkı kalmaz.
  • Borcamı sıvı yağ ile yağlayıp, daha sonra fazla yağını havlu peçete ile alalım ki, yağlı bir tat olmasın.
  • Kekimizi güzelce eşit şekilde borcama yayıp, önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 35 dakika kadar alt üst ayarda pişirelim
  • İlk sıcaklığı çıkan tatlımıza şerbetini çeke çeke dökelim.
  • Dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz, ben krem şantiyi çırpıp içine çok az portakal suyu koydum ve sıkma torbasına koyup bu şekilde yaptım. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025