Portakallı Revani Tatlısı Tarifi
Portakallı Revani Tatlısı tarifi: Portakallı Revani Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Portakallı Revani Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 büyük tepsi
Portakallı Revani Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kek için:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı un
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
- 1 adet rendelenmiş portakal kabuğu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Şerbeti için:
- 3 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı su (ben şekerden 1 bardak fazla su koyuyorum)
- 1 çay bardağı portakal suyu
Portakallı Revani Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Evvela şerbeti yapalım. Ocağa şeker su ve portakal suyunu koyup fokurdayana kadar yüksek ateşte, sonra kısık ateşte 5 dakika kaynatalım ve soğumaya bırakalım.
- Kek için yumurta ve şekeri köpürünceye kadar çırpıyoruz, daha sonra portakal suyu, rendesi ve sıvı yağını ekleyip karıştıralım.
- İrmiği de ekleyip, un, kabartma tozu vanilyayı da eleyip iyice karıştıralım. Sakın 1,5 su bardağından fazla un koymayın,irmikte olduğu için katı olur kekten farkı kalmaz.
- Borcamı sıvı yağ ile yağlayıp, daha sonra fazla yağını havlu peçete ile alalım ki, yağlı bir tat olmasın.
- Kekimizi güzelce eşit şekilde borcama yayıp, önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 35 dakika kadar alt üst ayarda pişirelim
- İlk sıcaklığı çıkan tatlımıza şerbetini çeke çeke dökelim.
- Dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz, ben krem şantiyi çırpıp içine çok az portakal suyu koydum ve sıkma torbasına koyup bu şekilde yaptım. Afiyet olsun.