Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Portakallı Revani Tarifi

Portakallı Revani

Portakallı Revani Tarifi

Portakallı Revani tarifi: Portakallı Revani için gerekli malzemeler nelerdir? Portakallı Revani nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Portakallı Revani yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 adet yumurta
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı su
  • 25 su bardağı toz şeker
  • 1 adet yarım limon suyu

Portakallı Revani tarifi nasıl yapılır?

  • 3 yumurta ile şeker iyice çırpılır.
  • Köpük gibi olan yumurta üzerine yoğurt ve sıvı yağ eklenir. Onlarla beraber tekrar çırpılır.
  • Üzerine un, irmik, kabartma tozu ve vanilya eklenerek çırpmaya devam edilir.
  • İçerisine portakal kabuğunun rendesi koyulur isterseniz limon da rendeleyebilirsiniz.
  • Yağladığınız bir kaba dökülür. (Çok kalın olmayacak şekilde dökmeye çalışın.)
  • 170 derecelik fırında yarım saat pişirilir. İçerisine kürdan ile bakabilirsiniz. Olmadıysa hala 3-5 dakika daha bırakabilirsiniz.
  • İlk yapacağımız iş aslında şerbettir. 3 su bardağı suya 2,5 su bardağı şeker dökülür ve kıvam alana kadar karıştırılır. Üzerine yarım limon suyu dökülür, 2 dakika sonra kapanır ve soğutulur.
  • Soğuyan şerbet fırından çıkan tepsi üzerine dökülür. Eğer şerbeti dökmeden kekinizi keserseniz çok daha şerbeti çekecektir.
  • Afiyet bal şeker olsun...

Portakallı Revani tarifinin püf noktası nedir?

Yumurta ve şekeri iyice çırpmalısınız.

Portakallı Revani tarifi için servis önerisi

Üzerine krem şanti de sürülebilir. Hatta içerisine haşhaş da eklerseniz( 2 yemek kaşığı kadar) harika olabilir. Ben yalnızca Hindistan cevizi kullandım.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025