Portakallı Pamuk Kek Tarifi
Portakallı Pamuk Kek tarifi: Portakallı Pamuk Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Portakallı Pamuk Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kek kalıbı
Portakallı Pamuk Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kek için:
- 4 adet yumurta (küçükse 5 tane)
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı elenmiş un
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı portakal suyu
- 1 su bardağı rendelenmiş portakal kabuğu
Üzeri için:
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
Portakallı Pamuk Kek tarifi nasıl yapılır?
- Yumurta şeker ve vanilin krema kıvamına gelene kadar 5-6 dakika çırpılır.
- Sonra sıvı yağ portakal suyu ve portakal kabuğu rendesi eklenir, çırpmaya devam edilir. Un ve kabartma tozu elenir.
- Kek harcına ilave edilir ve sönmemesi için spatula veya tel çırpıcı ile karıştırılır.
- Kek kalıbı tereyağ ile yağlanır her tarafı azar azar unlanır. Kek harcı boşaltılır.
- Önceden ısıtılmış fırında 180°’de alt üst ayarda 25-30 dakika pişirilir. Kürdan testi yapıldıktan sonra fırın kapatılır.
- 2-3 dakika dinlendikten sonra fırından alınır. İlk sıcağa geçince kalıptan çıkarılır. Soğuyunca isteğe bağlı pudra şekeri serpiştirip servis yapılır. Afiyet olsun.
Portakallı Pamuk Kek tarifinin püf noktası nedir?
Malzemeler oda sıcaklığın da olmalı püf noktası bu. Portakal suyumuz az olursa bir fincan da ılık ilave edebilirsiniz.