Portakallı Muhallebi Tarifi
Portakallı Muhallebi tarifi: Portakallı Muhallebi için gerekli malzemeler nelerdir? Portakallı Muhallebi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Portakallı Muhallebi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Muhallebisi için:
- 1 litre süt (5 su bardağı)
- 1/2 su bardağı un
- 1/2 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 80 gram beyaz çikolata (1 paket)
Portakal peltesi için:
- 3 su bardağı portakal suyu
- 1 çay bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı (tepeleme) nişasta
Portakallı Muhallebi tarifi nasıl yapılır?
- Muhallebisini hazırlamak için bir tencereye un, şeker, nişastayı ekleyip karıştırın. Ardından topaklanmaması için yavaş yavaş sütü ekleyin ve bu sırada bir çırpıcıyla karıştırmaya devam edin.
- Tüm malzemeler iyice karıştıktan sonra ocağa alın ve orta ateşte karıştırarak pişirmeye başlayın. Yaklaşık 8-10 dakika sonra muhallebi kıvamını aldıktan sonra ocaktan alın ve içerisine tereyağı ve küçük parçalara ayırdığınız beyaz çikolatayı ekleyip karıştırın.
- Hazırladığınız muhallebiyi servis kaplarınıza eşit bir şekilde dağıtın ve ilk sıcaklığı çıkıncaya dek oda sıcaklığında dinlenmeye bırakın.
- Bu sırada portakal peltesini hazırlamak için bir tencereye portakal suyunu ve şekeri ekleyin. Bir taşım kaynadıktan sonra altını kısın ve küçük bir kaseye aldığınız nişastanın üzerine kaynayan portakal suyundan birkaç kaşık alarak ekleyin ve karıştırın ardından karışımı tencere ekleyin.
- Portakal peltesi hafifçe kaynadığında ocaktan alın. Soğudukça kıvam alacağı için çok kaynatmamaya ve pişirmemeye özen gösterin.
- Oda sıcaklığında dinlenmiş muhallebinin üzerine portakal peltesini eşit bir şekilde dağıtın. Yaklaşık 15 dakika kadar dinlendirdikten sonra buzdolabında da en az 1-2 saat dinlendirdikten sonra servis edin. Afiyet olsun!
Portakallı Muhallebi tarifinin püf noktası nedir?
Hem muhallebi hem de pelteyi ocakta çok fazla tutmamaya özen gösterin. Her ikisinde de nişasta bulunduğu için ocaktan aldıktan sonra soğuduktan sonra da kıvam alacağını unutmayın.