Portakallı Kuru Meyveli Kış Keki Tarifi
Portakallı Kuru Meyveli Kış Keki tarifi: Portakallı Kuru Meyveli Kış Keki için gerekli malzemeler nelerdir? Portakallı Kuru Meyveli Kış Keki nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 dilim
Portakallı Kuru Meyveli Kış Keki yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 fincan kuru üzüm
- 4-5 adet kuru kayısı
- 1 çay bardağı ceviz
- 3 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı susam (kek kalıbının altına serpmek için)
- 100 gram bitter çikolata (üzeri için)
Portakallı Kuru Meyveli Kış Keki tarifi nasıl yapılır?
- Yumurta ve şekeri köpürene kadar 5 dakika çırpıyoruz içine sıvı yağ sütü ilave ediyoruz.
- Portakal kabuklarını ilave ediyoruz unu ve kabartma tozunu eleyerek ilave ediyoruz. İçine kuru meyveler harcı bütün malzemeleri ekleyip çırpıyoruz.
- Önceden kuru meyveleri suda 10 dakika bekletiyoruz ve sularını süzüyoruz hiç su kalmayacak şekilde içine 1 çorba kaşığı un ilave edip kuru medyaları harmanlıyoruz.
- Kek kalıbını katı margarin veya tereyağı ile yağlıyoruz ve susamları serpiştiriyoruz.
- Kek harcının yarısını kalıba döküyoruz kuru meyveleri ve cevizi orta kısmına gelecek şekilde döküyoruz ve kalan kek harcının üstüne ilave ediyoruz.
- 175 derece önceden ısıtılmış yaklaşık 35-40 dakika fırında pişmeye bırakıyoruz kapağını pişene kadar hiç açmıyoruz.
- Fırını kekin üst kısmı kızarınca kontrolü bir kürdanla yapıyoruz keke batırıyoruz.
- Kek hamurlu bulamıyorsa pişmiştir. Üzerine bir cezveye ya da başka bir kaba çikolataları parçalayayım.
- Sıcak su dolu bir kapta benmari usulü eritiyoruz ve kekin üzerine kek soğuyunca ilave ediyoruz.
- Üzerine ceviz, kuru uzum, kaysı, ve narla süsledim. Afiyet olsun.