Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Portakallı Kerevizli Enginar Tarifi

Portakallı Kerevizli Enginar

Portakallı Kerevizli Enginar Tarifi

Portakallı Kerevizli Enginar tarifi: Portakallı Kerevizli Enginar için gerekli malzemeler nelerdir? Portakallı Kerevizli Enginar nasıl yapılır?

Tarifi oylar mısınız?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Portakallı Kerevizli Enginar yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet büyük boy soğan (küp doğranmış)
  • 1 adet havuç (doğranmış)
  • 1 adet kereviz (küp doğranmış)
  • 1 adet limonun suyu
  • 4 adet enginar (dörde bölünmüş)
  • 2 adet portakal (birinin suyu sıkılmış)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/4 demet dereotu (doğranmış)
  • 1 su bardağı su

Portakallı Kerevizli Enginar tarifi nasıl yapılır?

  • Kerevizleri küp doğrayıp limon suyuyla birlikte  karıştırın. Geniş bir tencereye yağı koyup ısıtın. Üzerine küp doğranmış soğanları ekleyip kısık ateşte yumuşayana dek pişirin.
  • Limon suyula harmanlanmış kerevizleri ve doğranmış havuçları soğanların üzerine ilave edin ve 6-7 dakika, ara ara karıştırarak soteleyin.
  • Dörde bölünmüş enginarları, portakal parçacıklarını, 1 adet portakalın suyunu, tuz ve 1 bardak suyu üzerine ilave edin.
  • Tüm malzemeleri güzelce karıştırın ve üzerini kapatıp 15 dakika orta ateşte, 10 dakika kısık ateşte pişirin. Enginar ve kerevizlere çatal batırdığınızda kolaylıkla içine giriyorsa pişmiş demektir.
  • Ocağın altını kapatıp üzerine dereotu serpiştirin ve oda sıcaklığında soğuduktan sonra 2 saat kadar buzdolabında bekletin. Servis etmeden önce üzerine zeytinyağı gezdirerek tüketebilirsiniz. Afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Portakallı Kerevizli Enginar ile ilgili yorum yap




Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri - 2021