Portakallı Kerevizli Enginar Tarifi
Portakallı Kerevizli Enginar tarifi: Portakallı Kerevizli Enginar için gerekli malzemeler nelerdir? Portakallı Kerevizli Enginar nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Portakallı Kerevizli Enginar yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet büyük boy soğan (küp doğranmış)
- 1 adet havuç (doğranmış)
- 1 adet kereviz (küp doğranmış)
- 1 adet limonun suyu
- 4 adet enginar (dörde bölünmüş)
- 2 adet portakal (birinin suyu sıkılmış)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/4 demet dereotu (doğranmış)
- 1 su bardağı su
Portakallı Kerevizli Enginar tarifi nasıl yapılır?
- Kerevizleri küp doğrayıp limon suyuyla birlikte karıştırın. Geniş bir tencereye yağı koyup ısıtın. Üzerine küp doğranmış soğanları ekleyip kısık ateşte yumuşayana dek pişirin.
- Limon suyula harmanlanmış kerevizleri ve doğranmış havuçları soğanların üzerine ilave edin ve 6-7 dakika, ara ara karıştırarak soteleyin.
- Dörde bölünmüş enginarları, portakal parçacıklarını, 1 adet portakalın suyunu, tuz ve 1 bardak suyu üzerine ilave edin.
- Tüm malzemeleri güzelce karıştırın ve üzerini kapatıp 15 dakika orta ateşte, 10 dakika kısık ateşte pişirin. Enginar ve kerevizlere çatal batırdığınızda kolaylıkla içine giriyorsa pişmiş demektir.
- Ocağın altını kapatıp üzerine dereotu serpiştirin ve oda sıcaklığında soğuduktan sonra 2 saat kadar buzdolabında bekletin. Servis etmeden önce üzerine zeytinyağı gezdirerek tüketebilirsiniz. Afiyet olsun!