Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Portakallı Kerevizli Enginar Tarifi

Portakallı Kerevizli Enginar

Portakallı Kerevizli Enginar Tarifi

Portakallı Kerevizli Enginar tarifi: Portakallı Kerevizli Enginar için gerekli malzemeler nelerdir? Portakallı Kerevizli Enginar nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Portakallı Kerevizli Enginar yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet büyük boy soğan (küp doğranmış)
  • 1 adet havuç (doğranmış)
  • 1 adet kereviz (küp doğranmış)
  • 1 adet limonun suyu
  • 4 adet enginar (dörde bölünmüş)
  • 2 adet portakal (birinin suyu sıkılmış)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/4 demet dereotu (doğranmış)
  • 1 su bardağı su

Portakallı Kerevizli Enginar tarifi nasıl yapılır?

  • Kerevizleri küp doğrayıp limon suyuyla birlikte  karıştırın. Geniş bir tencereye yağı koyup ısıtın. Üzerine küp doğranmış soğanları ekleyip kısık ateşte yumuşayana dek pişirin.
  • Limon suyula harmanlanmış kerevizleri ve doğranmış havuçları soğanların üzerine ilave edin ve 6-7 dakika, ara ara karıştırarak soteleyin.
  • Dörde bölünmüş enginarları, portakal parçacıklarını, 1 adet portakalın suyunu, tuz ve 1 bardak suyu üzerine ilave edin.
  • Tüm malzemeleri güzelce karıştırın ve üzerini kapatıp 15 dakika orta ateşte, 10 dakika kısık ateşte pişirin. Enginar ve kerevizlere çatal batırdığınızda kolaylıkla içine giriyorsa pişmiş demektir.
  • Ocağın altını kapatıp üzerine dereotu serpiştirin ve oda sıcaklığında soğuduktan sonra 2 saat kadar buzdolabında bekletin. Servis etmeden önce üzerine zeytinyağı gezdirerek tüketebilirsiniz. Afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025