Portakallı Kerevizli Enginar Tarifi
Portakallı Kerevizli Enginar tarifi: Portakallı Kerevizli Enginar için gerekli malzemeler nelerdir? Portakallı Kerevizli Enginar nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Portakallı Kerevizli Enginar yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 5 yemek kaşığı  zeytinyağı
 - 1 adet  büyük boy soğan (küp doğranmış)
 - 1 adet  havuç (doğranmış)
 - 1 adet  kereviz (küp doğranmış)
 - 1 adet  limonun suyu
 - 4 adet  enginar (dörde bölünmüş)
 - 2 adet  portakal (birinin suyu sıkılmış)
 - 1 çay kaşığı  tuz
 - 1/4 demet  dereotu (doğranmış)
 - 1 su bardağı  su
 
Portakallı Kerevizli Enginar tarifi nasıl yapılır?
- Kerevizleri küp doğrayıp limon suyuyla birlikte  karıştırın. Geniş bir tencereye yağı koyup ısıtın. Üzerine küp doğranmış soğanları ekleyip kısık ateşte yumuşayana dek pişirin.
 - Limon suyula harmanlanmış kerevizleri ve doğranmış havuçları soğanların üzerine ilave edin ve 6-7 dakika, ara ara karıştırarak soteleyin.
 - Dörde bölünmüş enginarları, portakal parçacıklarını, 1 adet portakalın suyunu, tuz ve 1 bardak suyu üzerine ilave edin.
 - Tüm malzemeleri güzelce karıştırın ve üzerini kapatıp 15 dakika orta ateşte, 10 dakika kısık ateşte pişirin. Enginar ve kerevizlere çatal batırdığınızda kolaylıkla içine giriyorsa pişmiş demektir.
 - Ocağın altını kapatıp üzerine dereotu serpiştirin ve oda sıcaklığında soğuduktan sonra 2 saat kadar buzdolabında bekletin. Servis etmeden önce üzerine zeytinyağı gezdirerek tüketebilirsiniz. Afiyet olsun!