Portakallı Kereviz Dolması Tarifi
Portakallı Kereviz Dolması tarifi: Portakallı Kereviz Dolması için gerekli malzemeler nelerdir? Portakallı Kereviz Dolması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 kişilik
Portakallı Kereviz Dolması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet küçük boy kereviz
- 1 adet portakal
- 1 adet orta boy soğan
- 1 adet orta boy patates
- 1 su bardağı dondurulmuş bezelye
- 1 adet havuç
- 1 tutam maydanoz
- 1 tutam dereotu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Portakallı Kereviz Dolması tarifi nasıl yapılır?
- Kerevizlerin saplarını keselim ve kerevizi soyalım.
- Soyduğumuz kerevizlerin içlerini sebze oyacağı veya bir kaşıkla oyalım. Ardından kerevizleri güzelce limonlayalım ki kararmasın. İçlerini oyup limonladığımız kerevizleri bir tencereye alıp yarısına gelecek kadar sıcak su koyalım.
- İçlerine birer ince dilim portakal koyalım. Üzerine bir yemek kaşığı zeytinyağı gezdirelim ve bir miktar tuz serpelim. Yaklaşık 15 dakika kadar yumuşayana kadar pişirelim.
- Soğanı küçük küçük doğrayıp bir yemek kaşığı zeytinyağı ile kavuralım. Patatesleri ve havuçları küp küp doğrayıp önce patatesleri soğan ile kavurup sonra havuç ve bezelyeleri ekleyip kavuralım.
- Tuz ekleyelim. En son ocaktan almadan inçe kıyılmış maydanoz ve dereotu ile son bir kez soteleyelim.
- Portakal dilimlerini pişen kerevizlerin içinden alalım. Kerevizlerimizin içlerini bu karışımla dolduralım. (Artan karışımı kerevizin yanına koyup onları da pişirin.)
- Doldurduğumuz kerevizlerin üzerine yarım portakalın suyunu sıkıp dökelim. Tekrar kerevizlerin yarısına gelecek kadar su ekleyelim. 10 dakika kadar pişmeye bırakalım ve servise hazır. Afiyet olsun.
Portakallı Kereviz Dolması tarifinin püf noktası nedir?
Kerevizleri soyduktan sonra mutlaka limonlayın. Kararmasın.
Portakallı Kereviz Dolması tarifi için servis önerisi
Büyük misafir sofralarınıza salata, meze olarak da çıkarabilirsiniz.